Prva tekma na Ljubnem s petimi Slovenkami

Slovenke so uspešno začele domači skakalni praznik na Ljubnem ob Savinji, kjer bodo od petka do nedelje tri tekme svetovnega pokala. Med šesterico slovenskih skakalk se je v kvalifikacijah z drugim mestom najbolje izkazala Urša Bogataj. Med deseterico je bila na šestem mestu tudi Nika Križnar. Bogatajevo je prehitela le Nemka Katharina Althaus, ki letos prevladuje v svetovnem pokalu.


Na prvo petkovo tekmo na Ljubnem, ki se bo začela ob 14. uri, so se poleg Urše Bogataj in Nike Križnar uvrstile še Špela Rogelj (12. mesto), Katra Komar (18. mesto) in Jerneja Brecelj (33. mesto). Na tekmi pa žal ne bomo videli Maje Vtič, ki ji kvalifacijski skok na domačem terenu ni uspel. Zanimivo je, da je Maja do zdaj tudi edina slovenska zmagovalka Ljubnega, toda priložnosti za nov uspeh jutri ne bo dobila. Zasedla je nehvaležno 48. mesto.

Ljubno že osmo leto gosti svetovni pokal za ženske smučarske skoke in kot vselej je dogodek lepo obiskan. Prvič letos pa bodo v Savinjski dolini potekale 3 tekme. V petek bo potekala, kot že rečeno prva posamična tekma, enak spored pa velja za nedeljo. Posebnost bo sobota, ko se bo odvila, za Ljubno, premierna ekipna preizkušnja. Vse tri tekme se bodo začele ob 14. uri.

Avtor: Nel Daugul