Prevčev gleženj okreva in molči

Naš najboljši slovenski skakalec Peter Prevc se že zajeten čas bori s poškodbo gležnja, katerega stanje se spodbudno izboljšuje. Kljub temu pa se časovni okvir odhoda na skakalnico ne oža. Ravno obratno, po novih informacijah se je njegov nastop v prihajajoči sezoni še zamaknil.


Izrastek v gležnju je Petru Prevcu oteževal gibljivost, zato je 20. aprila odšel na operativni poseg. Po tem ko je kazalo, da je popolno okrevanje zgolj še vprašanje časa, so se pojavile naknadne težave. Prevcu je gleženj vseskozi zatekal, zato je bil julija primoran še drugič iti pod nož.  Konec avgusta smo sledili optimističnim napovedim, da bi ga septembra že videli na zaletišču a se to žal ni zgodilo. Se pa stanje izboljšuje.

Zadnja dva tedna je Prevc preživel v Čateških Toplicah, kjer je opravljal postrehabilitacijske vaje. Stanje gležnja se krepko izboljšuje a realnega datuma vnovičnega skakanja za Petra še ni. Lepo bi bilo, če bi ga videli že v prvi polovici oktobra toda, kot pravijo v ekipi, je prehitevanje stvari nesmiselno.

Zimska sezona smučarskih skakalcev se bo začela čez slaba dva meseca v Visli na Poljskem, kar pomeni, da najstarejši od bratov Prevc prav veliko časa za temeljito pripravo ne bo imel. Kaj bo to pomenilo v praksi in na skakalnicah, bo pokazal čas, vsi pa upamo, da bo v kratkem le dobil zeleno luč za selitev na skakalnico.

 

Avtor: N. D.
Foto: Vid Ponikvar