Prevca se veselita mraza in natrpanega urnika

Slovenska skakalna reprezentanca bo sezono nadaljevala s skandinavsko turnejo, sklenila pa jo bo na svetovnem prvenstvu v poletih v Planici. Kakšni so apetiti pred zadnjim delom sezone?


Gorazd Bertoncelj, glavni trener moške skakalne reprezentance: Na priporočila smo se odločili, da skandinavsko turnejo začnemo v Lahtiju in nadaljujemo v Raw Air turnejo, brez da vmes pridemo domov. Tiste vmesne dni bomo predvidoma odšli v Lillehammer, kjer bomo opravili trening ali dva na  skakalnici.”

“Ocenjujem, da so fantje v dobri formi, v dobri kondiciji in že v Lahtiju računamo na dobre rezultate tako na posamični kot ekipni tekmi. Raw Air je za nekatere tekmovalce velika želja. Predvsem lani, ko sem bil tudi sam zraven, je bila organizacija, za spremembo od tekaške turneje, odlična. Lani smo bili odlični v Vikersundu in tega si letos želimo od celotne turneje,” je dodal Bertoncelj.

Timi Zajc:Dobro, da sem izpustil Romunijo, malo sem bil doma in grem poln pričakovanj na naslednje tekme. Malce sem se odpočil, na Norveškem pa računamo na dobre uvrstitve.”

Peter Prevc: Če ne zmaguješ, so rezultati vedno lahko boljši. Veselim se skandinavskega zaključka sezone. Odmakneš se, tempo je težak in po navadi, ko je urnik natrpan, mi gre dobro in tudi zdaj se tega veselim.”

Domen Prevc: Same skakalnice in vzdušje v Skandinaviji mi je všeč, bolj je mirno in bolj mraz. Morda pa je bilo naključje v preteklosti, da sem bil tam boljši. Zdaj grem mirno in s tako miselnostjo, da mi je tam šlo dobro.”

Anže Lanišek:Zadnji treningi so bili uspešni. Dobro je, da nisem šel v Romunijo, prikrajšal sem si dolgo pot, slišal sem, da je bila ponoči tudi malo mučna. Veselim se Lahtija, ki mi je precej pri srcu, Norveško moram še osvojiti. A stvari se letos odvijajo pravilno in mislim, da ni nobenega strahu, da mi karkoli ne bi moglo uspeti.”

Cene Prevc: Skakalnica v Lahtiju je malo drugačna od ostalih. Ne, da bi mi ravno ustrezala, a za moje pojme ni nobene slabe skakalnice. Vsaka, če skačeš dobro, je lepa.”

Žiga Jelar: Upam, da bom svoje skoke kazal še naprej, kaj to pomeni rezultatsko, pa se bom pustil presenetiti.”

Anže Semenič: Z dobrimi občutki grem v Skandinavijo, upam, da bo le malo več sreče.”