Prevc z najdaljšim skokom dneva prekratek za deseterico

Na drugi posamični tekmi v Nižnem Tagilu je tretjo zmago letošnje sezone vzel odlični Japonec Ryoyu Kobayashi. Na odru za zmagovalce so se na koncu znašli isti trije skakalci kot na sobotni tekmi. Za Kobayashijem se je uvrstil včerajšnji zmagovalec Johan Andre Forfang, Piotr Zyla pa je končal na 3. mestu. Naš najboljši Domen Prevc je kljub odličnemu skoku v prvi seriji pristal šele na 14. mestu.


V prvi seriji je za najdaljšo daljavo poskrbel Domen Prevc s tem, ko je pri odličnih pogojih pristal pri 134 metrih. Po točkovni izravnavi sta ga prehitela le Kobayashi in Norvežan Forfang. Pod svojimi pričakovanji je skočil Timi Zajc, ki pa je v drugi seriji le zadržal 24. mesto. Prekratka za finale sta bila ostala dva Slovenca. Jernej Damjan je bil 34. Bor Pavlovčič pa skromen 50. Že v kvalifikacijah so premalo skočili Anže Lanišek (56.), Žak Mogel (58.) in Tomaž Naglič (59.).

V drugi seriji so se vetrovne razmere malce poigrale z določenimi skakalci. Veter jo je sprva zagodel Stefanu Kraftu, ki je zaradi momentalnih težkih razmer skočil 117.5 m, nato pa je kratko potegnil še Domen Prevc. Ob močnem vetru v hrbet na hrbtišču skakalnice ga je posrkalo in pristal je pri nehvaležnih 116.5 metrih, kar ga je na koncu celo stalo deseterice. Končal je na 14. mestu.

Za zmago so se udarili že včerajšnji dobitniki stopničk. Iz osmega mesta iz prve serije je s skokom 133 m Piotr Zyla zdržal v vodstvu praktično do zadnjih tekmovalcev in osvojil končno 3. mesto. Forfang (130 m) je nato uspel vnovčiti prednost iz prve serije ter ga prehitel za pičle 3 desetinče točke. Razred zase pa je bil še enkrat več Ryoyu Kobayashi, ki je s skokom dolgim 133.5 m gladko vzel svojo tretjo zmago v letošnji zimi.

Skakalna karavana se iz Rusije zdaj seli v Nemčijo v Titisee-Neustadt, kjer bosta v soboto in nedeljo dve novi tekmi svetovnega pokala.

Avtor: Nel Daugul