Prevc starejši izpadel, Prevc mlajši padel

Prva posamična preizkušnja v švicarskem Engelbergu je bila nesrečna za brata Prevc. Peter je po slabem doskoku s sicer spodobno daljavo končal na nevoščljivem 35. mestu, Domen pa je ob odličnem skokom v finalni seriji nesrečno padel in nakoncu zasedel 20. mesto. Prvič v sezoni je zmagal Nemec Karl Geiger.


Veliko je bilo pričakovanj ob povratku Petra Prevca, sploh zaradi solidne uvrstitve na petkovih kvalifikacijah, kjer je z enim boljših skokov dosegel 6. mesto. Žal pa je svoj nastop zaključil že v prvi seriji, kjer je njegov skok meril 126 m, sodniki pa so mu odbili dragocene točke zaradi napake pri doskoku. Na njegovo nesrečo so ga tekom tekme prehitevali tudi skakalci ki so dosegli občutno krajše daljave, na koncu pa mu je zmanjkalo 5 mest za točkovno trideseterico.

Bolje se je v prvi seriji izkazal njegov mlajši brat Domen. S skokom dolgim 129m se je v zahtevnih vetrovnih razmerah uvrstil tik za deseterico. V finalu je trenutke pred doskokom za mlajšega Prevca kazalo odlično, saj je pristal pri 138 metrih, a mu je večer pokvarila desna smučka, ki se mu je zapeljala navzkriž in rekorder švicarske skakalnice je padel. Na srečo se je hitro uspel pobrati in jo na koncu odnesel brez poškodbe. Vidno nezadovoljen je končal na 20. mestu.

Najboljši izmed Slovencev je bil vnovič Timi Zajc, ki je z dobrim skokom v finalu (134m) celo nekaj pridobil in zasedel 12. mesto. Med dobitniki točk je bil še Jernej Damjan na 23. mestu. Poleg Petra Prevca prve trideseterice nista ujela še Anže Lanišek (36.) in Žak Mogel (38.)

Karl Geiger je dosegel prvo zmago v letošnji skakalni zimi. S četrtega mesta je z daljavo dneva (141.5m) skočil na prvo in se veselil zmage. Drugo mesto je zasedel letos odlični Poljak Piotr Zyla, prve stopničke pa so pripadale še mlademu Avstrijcu Danielu Huberju.

Jutrišnja preizkušnja za fante bo na sporedu ob 14:15.

Avtor: Nel Daugul