Prevc si je želel snega, zdaj ga bo dobil!

V Titisee-Neustadtu v Nemčiji so konec tedna zaradi slabega vremena odpadle tekme svetovnega pokala v smučarskih skokih. Ta čas bodo lahko skakalci dobro izkoristili za dodatne priprave. Slovenska reprezentanca se nadeja planiškega treninga, kjer bosta v četrtek oz. petek pripravljeni manjši, naslednji teden pa že 120-meterska skakalnica.


Pripravo skakalnic trenutno vodi Jelko Gros, za katerega je ključno, da imajo naprave dovolj snega. “Skakalnici pripravljamo. Če bo vse v redu, bodo lahko skočili jutri, v petek zagotovo. Dva dni smo delali sneg. Kar nam ga je manjkalo, smo ga vzeli iz garaže, kjer je tekaška steza, ki jo tanjšamo,” je za Sportal dejal Gros, ki pa po drugi strani poudarja, da s snegom ne smejo hiteti:  “Če bo Smučarska zveza Slovenije prihodnji december organizirala smučarske teke v Planici, bomo imeli shrambo snega, kot je naredila Pokljuka. Dali so ga v deponijo. Sneg pokriješ s filcem, čez njega daš od 30 do 40 centimetrov sekancev, da se ne tali, vendar je to dvorezen meč, če greš predčasno zasneževat, kot se je zgodilo letos Davosu. Novembra so pripravili tekaške proge, nato pa je prišla topla fronta in čez noč je šlo vse v zrak, kar pomeni 60 tisoč evrov izgube. Napačna odločitev je, da v zemljo spustiš 60 tisočakov”.

60-metrska skakalnica je že pripravljena, vendar članske skakalce zanima, kako je z večjima, zlasti 120-metrsko. Ta naj bi bila pripravljena prihodnji teden medtem ko bo 90-meterska funkcionalna že danes ali v petek. Prvi zvezdnik reprezentance Peter Prevc je v torek pred novinarji že potrdil željo o tem, da si želi po dolgih pripravah na plastični stezi preizkusiti sneg, na katerem so občutki popolnoma drugačni. Zanima ga predvsem njegov gleženj in kako se bo ta odzval na drugačno pristajalno podlago. Zdaj se mu bo želja, da pred vrnitvijo v svetovni pokal stopi na sneg po »srečnem« naključju dejansko uresničila.

Avtor: Nel Daugul