Presenečenje v Kitzbühlu!

Tridnevni šov v Kitzbühelu se danes končuje s superveleslalomom. Presenečenje je tokrat pripravil Nemec Josef Ferstl, ki je s štartno številko 1 odprl današnjo preizkušnjo in jo tudi dobil. Na tekmi je bilo tudi pet Slovencev, ki pa pričakovano niso mešali štren pri vrhu razpredelnice.


Peti superveleslalom te zime, ki danes poteka v precej ugodnejših razmerah kot včerajšnji slalom, je odprl 30-letni Nemec Josef Ferstl. Na presenečenje vseh pa vsi favoriti, ki so sledi za 30-letnim Nemcom niso uspeli izboljšati njegovega časa in tako je Nemec prišel do svoje druge zmage v karieri. Ferstlu se je najbolj približal Francoz Johan Clarey, za Nemcem je zaostal za 0,8 sekunde. Na tretjem mestu pa je pristal Italijan Dominik Paris, zmagovalec petkovega smuka, ki si je nabral 0,10 sekunde zaostanka.

Na tekmi je nastopilo tudi pet slovenskih predstavnikov, vendar pa po pričakovanjih niso dosegli vidnejših rezultatov. Boštjan Kline je za vodilnim zaostal za 1,86 sekunde. Še počasneje pa sta slovito progo v Kitzbühlu presmučala Martin Čater, ki je za Nemcem zaostal 2,20 sekunde in Klemen Kosi, ki je v cilj prišel z zaostankom 3,29 sekunde. Miha Hrobat, ki je štaral s štartno številko 37 je pa nažalost odstopil. Medtem ko pa je Tim Debeljak se na štartu.