Preizkušnja v Lillehamerju Johaugovi

Norvežani očitno tudi letos nadaljujejo z dominanco v smučarskih tekih. Therese Johaug je na 10 km teku v prosti tehniki v domačem Lillihamreju gladko odpravila konkurenco. Alenka Čebašek je bila 19.


Johaugova je postavila čas 26:22,4. Na drugo mesto se je prebila Švedinja Ebba Andersson, z zaostankom 9,2 sekunde, skandinavski trojček na prvih treh mestih pa je zaključila še ena Švedinja, Charlotte Kalla (+15,7).

Iz med naših se je kot edina do med dvajseterico prebila Čebaškova, ki je na 19. mestu zaostajala že za 55,7 sekunde. Dosežki naših ostalih tekmovalk niso bili dovolj za vidnejšo uvrstitev. Anamarija Lampič je tekmo končala kot 47., Vesna Fabjan 51., Katja Višnar 54., Anita Klemenčič 58., na 72. mestu pa Eva Urevc.

V moški konkurenci je 15 kilometrsko preizkušnjo v prosti tehniki presenetljivo dobil Sjur Roethe. Na startu so bili tudi trije Slovenci, ki so se uvrstili na sam rep stoterice tekmovalcev. Miha Šimenc je bil 93., Luka Prosen 95., Janez Lampič pa 96., na zadnjem mestu.

Avtor: Timotej Prosenc