Predstavitev smučarskih reprezentanc v znamenju vrnitve Ilke Štuhec in ponovnega slovesa Toneta Vogrinca

V Hotelu Arena pod mariborskim Pohorjem je včeraj potekala novinarska konferenca vseh reprezentanc Smučarske zveze Slovenije. Dogodka se je udeležila večina eminenc slovenske smučarije, sončno opoldne v Mariboru, pa je zaznamovalo, tudi ponovno slovo Toneta Vogrinca.


Po začetni predstavitvi in fotografiranju reprezentanc so manjše nagrade prejeli vsi najuspešnejši predstavniki lanske zime. Torej Ana Bucik (alpsko smučanje), Meta Hrovat (alpsko smučanje), Žan Kranjec (alpsko smučanje), Jakov Fak (biatlon), Tim Mastnak (deskanje), Rok Marguč (deskanje), Žan Košir (deskanje), Filip Flisar (smučanje prostega sloga), Jernej Damjan (smučarski skoki), Anže Semenič (smučarski skoki), Peter Prevc (smučarski skoki), Nika Križnar (smučarski skoki) in Jure Aleš (telemark smučanje).

Nagrajene so bile tudi vse ekipe, ki so v katerikoli disciplini dosegle stopničke (moška ekipa in ženska ekipa v smučarskih skokih, ter mešana ekipa v telemark smučanju).

Sledilo je še presenečenje prireditve, ko je rojeni Mariborčan, Tone Vogrinec v poklon ob zaključku dolgoletne kariere funkcionarja smučarske zveze (do leta 2006 je bil direktor slovenskih smučarskih reprezentanc) od Bojana Križaja prejel Elanove smuči. V govoru ob prevzemu darila, je nagovoril mlade zimske športnike, kjer je omenil, da imajo potencial, da se razvijejo v izjemne osebnosti. Ob tem se je s kančkom humorja obregnil prav na Križaja, ki naj bi se skozi leta razvil v odličnega govorca.

Sledile so kratke izjave in napovedi nekaterih vidnejših predstavnikov slovenske zimske sezone. Na zadnje so bili vsi udeleženci tudi na voljo z izjavami za javnost.

 

Avtor: T. P.