Pred Jesenicami in Ljubljano še v Latvijo

Mednarodna hokejska zveza je objavila končni razpored tekem svetovnega prvenstva Divizije I, Skupine A, ki bo od 27. aprila do 3. maja prihodnje leto potekalo v Ljubljani. Risi bodo nastopali tudi na olimpijskih kvalifikacijah, še pred tem pa jih čaka pripravljalni turnir v Latviji.


Slovenski risi se bodo za vrnitev med svetovno elito v ljubljanski dvorani Tivoli najprej pomerili z večnimi rivali, reprezentanco Avstrije, tej pa bodo nato še sledili obračuni s Francijo, Romunijo, Madžarsko ter za zaključek še s Korejo.

Spored tekem slovenske hokejske reprezezentance na Svetovnem prvenstvu Divizije I, Skupine A:

Ponedeljek, 27. april 2020
20.00 Slovenija – Avstrija

Sreda, 29. april 2020
19.00 Francija – Slovenija

Četrtek, 30. april 2020
20.00 Romunija – Slovenija

Sobota, 2. maj 2020
16.30 Slovenija – Madžarska

Nedelja, 3. maj 2020
16.30 Koreja – Slovenija

Novembra v Latvijo, februarja na Jesenice

Še pred svetovnim prvenstvom bodo varovanci selektorja Matjaža Kopitarja v prihodnjem tednu svojo formo brusili na mednarodnem turnirju iz niza Euro Ice Hockey Challenge v Latviji, kjer bodo njihovi nasprotniki Belorusija, Francija in Latvija.

Februarja prihodnje leto jih čaka na Jesenicah nastop na olimpijskih kvalifikacijah. V dvorani Podmežakla bodo risi v skupini G merili moči z Japonsko, Litvo ter najslabše rangirano reprezentanco iz predkvalifikacij (skupine K, L ali M).

Vir: Hokejska zveza Slovenije