Pred državnim prvenstvom in ledeno smučino še malce sprostitve

Slovenski skakalci so uživali v Termah Vivat (foto: www.sloski.si)

Po koncu poletne velike nagrade so slovenski smučarski skakalci nadaljevali s pripravami na zimsko sezono. V minulih dneh so se člani A reprezentance prvič mudili na pripravah v Termah 3000.


Prejšnji vikend so najboljši slovenski skakalci v Klingenthalu zaključili s poletno veliko nagrado. Že to soboto pa jih čaka boj za državne lovorike na skakalnici v Kranju.  Krajši tekmovalni odmor so člani A reprezentance izkoristili za sproščujoč oddih delovne narave v Terme 3000, kjer jih je gostil novi partner nordijskih disciplin, Sava Hotels & Resorts.

Timi Zajc, Peter Prevc, Domen Prevc, Anže Lanišek, Anže Semenič, Tilen Bartol, Žiga Jelar in Žak Mogel so se v Terme 3000 odpravili v ponedeljek, domov pa so se vrnili v četrtek.

Odličen team building

“Šlo je za kombinacijo kondicijskega treninga, regeneracijo, sprostitve in druženja. Dopoldnevi so bili namenjeni treningu, popoldnevi pa zabavnim vsebinam kot je kolesarjenje, paintball, spoznali smo osnovne prvine golfa. Popoldneve smo izkoristili tudi za regeneracijo v savnah, jacuzziju in nafti. Skratka bil je odličen team building. Posebna zahvala gre tudi osebju, za nas so poskrbeli vrhunsko. Imeli smo res čisto vse, kar smo želeli,” je povedal glavni trener naše reprezentance, Gorazd Bertoncelj.

Po zmagi v Klingenthalu je tudi Anže Lanišek užival v malce bolj sproščenih dnevih: “Občutek sem imel, kot da je to neka nagrada za zadnjo tekmo. Časovno se je izšlo ravno tako, seveda pa so dogovarjanja potekala že prej. Ne zgodi se velikokrat, da imamo priložnost bivati v tako dobrih hotelih. Imeli smo ogromno aktivnosti, prvič sem se preizkusil v golfu oz. sem žogico udaril z drivingom. Res je bilo zelo dobro. Osebje je bilo zelo prijazno, imeli smo čisto vse, kar smo želeli. Na voljo je bilo toliko stvari, da si več sploh nismo uspeli zaželeti. Savno in bazen smo imeli v svojem hotelu, izkoristili smo jih kadar smo želeli, res odlično.”

Kombinacija treninga in sprostitve

Tudi Peter Prevc je bil po poročanju spletne strani Smučarske zveze Slovenije zelo zadovoljen: “Odlični dnevi, ki smo jih izkoristili v polni meri. Opravili smo nekaj enot treninga, zelo dobro pa je bilo poskrbljeno tudi za regeneracijo in sprostitev. To je bil odličen prehod med poletno sezono in tedni, ki prihajajo in bodo zelo pomembni v pripravi na zimsko sezono. Hvala vsem, ki so nam to omogočili, še posebno pa odličnemu osebju v Termah 3000.”

Po nastopu na državnem prvenstvu v  Kranju bo sledila ponovna selitev v Klingenthal, kjer bodo čez dva tedna nas sporedu prvi skoki na ledeni smučini.