Poslavlja se Marcel Rodman

Po 17 letih aktivnega igranja hokeja, uspešno kariero zaključuje Marcel Rodman. Standardni član slovenske reprezentance, ki je igral na položaju krila je sodeloval pri prvi uvrstitvi Slovenije v Elitno divizijo, od takrat pa je za reprezentanco zaigral na kar 14 svetovnih prvenstvih in dvojih Olimpijskih igrah.


Rodman je veliko obetal že kot golobradi mladenič. Leta 2001 ga je na naboru lige NHL kot 282. po vrsti izbrala ekipa Boston Bruins, vendar tam nikoli ni zaigral. Namesto tega je kariero nadaljeval pri Jesenicah v takratni ligi IEL, od koder se je leta 2002 preselili v Graz, kjer je na 41 tekmah dosegel kar 44 točk. Dobre igre so ga pripeljale v nemško prvo hokejsko ligo, DEL, kjer je v sezoni 2003-04 igral za Krefeld Pinguine. Sledilo je nekaj sezon, v katerih je bil razpet med igranjem za Jesenice in Gradec. V sezoni 2006/07 je z jeseniškim klubom tudi debitiral v novem razširjenem avstrijskem prvenstvu, ligi EBEL. Leto kasneje je prestopil na Dunaj k Vienna Capitalsom, kjer je skupno igral 4 leta, v krstni sezoni pa dosegel kar 45 točk. Eno sezono se je preizkusil tudi pri naših južnih sosedih v Medveščaku, kjer je igral v ligi KHL, drugi najmočnejši ligi na svetu. V zadnjih letih kariere je nastopal predvsem v drugi nemški ligi, za klube kot so Dresdner Eislöwen, Bietigheim Steelers in Tölzer Löwen.

Marcel, ki je na reprezentančni in pogosto tudi na klubski ravni, tvoril udaren tandem z bratom Davidom, je bil od leta 2001 standardni član naše reprezentance, s katero je nihal med I. in Elitno divizijo svetovnega hokeja. Je eden naših najuspešnejših hokejistov na svetovnih prvenstvih, saj je v Elitni diviziji, skupaj zbral 21 točk, na 49 tekmah.

Hokejist, ki je odločitev o zaključku bogate hokejske kariere sporočil preko svoje FB strani, je bil prisoten tudi pri največjih uspehih slovenskega hokeja. Sem štejemo dve uvrstitvi slovenske reprezentance na Olimpijske igre, prvič leta 2014, v Sočiju in drugič v Pjongčangu, kjer je Rodman še letos kot olimpijec zastopal Slovenijo. Ali bo eden najboljših hokejistov te generacije tudi v prihodnje ostal v hokeju, bo znano v prihodnjih dneh.

 

Avtor: Timotej Prosenc
Foto: dnevnik.si