Poškodovani slovenski hokejisti bi trenutno napolnili bolnišnico

Najnovejši na seznamu poškodovanih je Anže Ropret, ki trenutno brani barve UTE v prvi madžarski ligi. Občasni slovenski reprezentant je v sredo, na obračunu proti DEAC-u utrpel pretres možganov. Točen čas Ropretovega okrevanja še ni znan, je pa poleg njega na prisilnem počitku še lepo število slovenskih hokejistov.


Nesrečni dogodek se je Ropretu, ki je dolga leta branil barve ljubljanske Olimpije, pripetil v 36. minuti. Izza hrbta je nanj močno štartal češki branilec Jiri Behal in slovenskega hokejista naletel na ogrado. Poleg lažjega pretresa možganov, je Ropret utrpel tudi rano, zaradi katere je dobil deset šivov. Negova ekipa kljub temu ni imela težav in je vpisala zmago. Na tekmi sta barve Ujpest UTE zastopala tudi Aleš Sila in Andrej Hebar. UTA se trenutno nahaja na petem mestu madžarske lige.

Na našem portalu smo prejšnji teden poročali tudi o poškodbi Jana Urbasa, ki je prav tako odsoten že nekaj časa. Urbas, ki letos nastopa v prvi nemški ligi, za ekipo Fishtown Pinguins iz Bremerhavena, je bil prav tako žrtev grobega štarta, kdaj bo konec njegovega okrevanja pa še ni znano. Urbas je bil do poškodbe sicer prvi strelec svojega moštva.

Celoten december je izven ledenih ploskev prebil tudi Urbasov reprezentančni soigralec in kapetan Jan Muršak. Muršak je poškodbo staknil konec novembra, ko se je njegov Bern pomeril z Ambri-Piotto. Nekdanji igralec Detroit Red Wings naj bi se svoji ekipi, na novih preizkušnjah, znova pridružil v mesecu januarju.

Veliko smolo je imel tudi Ken Ograjenšek, ki nastopa v ligi EBEL, kjer brani barve ekipe Graz 99ers. Po dobrem štartu v sezono, ko je Gradec dolgo časa držal celo prvo mesto, se ekipa iz avstrijske Štajerske še vedno nahaja tik pod vrhom, manj razlogov za veselje pa ima Ograjenšek. Celjan je na nedeljski tekmi proti Linzu plošček dobil v obraz, zaradi zloma ličnic pa bo potreben celo operativni poseg.

Brez Slovencev z zdravstvenimi težavami ne gre niti na Češkem. Gašper Krošelj, ki igra svojo prvo sezono za Mlado Boleslav, je poškodbo staknil prejšnji teden. Od takrat ga ni v postavi češkega prvoligaša.

Avtor: Timotej Prosenc