Poškodovana Ilka Štuhec še vedno upa na medaljo

V Soldeuu sledita dve smukaški preizkušnji s katerima se začenja finale svetovnega pokala. Razplet bo z zanimanjem spremljala tudi poškodovana Ilka Štuhec, trenutno še vedno tretja smukačica svetovnega pokala.


Če sodimo po prvih treningih pred sredinim smukaškim finalom sezone, bosta v Andori najvišje merila Kjetil Jansrud in Sofia Goggia. Italijanka je zaradi jesenskega zloma gležnja izpustila dobršen del sezone, nato pa se je na treh tekmah zavihtela na stopničke svetovnega pokala in na SP v Aareju osvojila srebro. Na treningu je ob prvem preizkusu proge za 69 stotink sekunde prehitela Michaelo Wenig, tretja pa je bila Tina Weirather. Pri moških je bil najhitrejši Kjetil Jansrud, pred Francozom Johanom Clareyom, tretji pa je bil Norvežan Adrian Smiseth Sejersted.

Goggia sicer po poškodbi blesti, toda realne možnosti za kolajno svetovnega pokala zaradi pozne vključitve več nima. Mali globus bo zanesljivo pristal v avstrijskih rokah. Nicole Schmidhofer ima pred sklepnim dejanjem kar 90 točk prednosti pred rojakinjo Ramono Siebenhofer. Na tretjem mestu je poškodovana Ilka Štuhec (343 točk), ki pa ima le tri točke prednosti pred Stephanie Venier (340). Ta bi pred Štajerko skočila že s 15. mestom, popolno avstrijsko zmagoslavje pa bi lahko preprečila še Nemka Kira Weidle (278) ali pa odpoved tekme.

V moški konkurenci se smukaški globus drugo zaporedno sezono nasmiha Beatu Feuzu. Švicar (500 točk) ima pred sredino tekmo 80 točk naskoka pred Dominikom Parisom (420). Ob morebitni zmagi Parisa Feuz potrebuje najmanj 12. mesto in trofeja bo njegova, če pa bo Francoz tretji ali slabši pa Švicar sploh ne potrebuje točk. Avstrijec Vincent Kriechmayr je z 294 točkami zasidran na tretjem mestu.