Poškodbam smučarjev ni konca, nova žrtev je Lara Gut

Letošnjo smučarsko zimo so zaznamovale tudi številne poškodbe, ki pa jim kljub bližajočemu se zakljkučku sezone ni videti konca. Predčasno je morala črto pod tekmovalno zimo potegniti tudi Švicarka Lara Gut Behrami.


Anna Veith, Ilka Štuhec, Ana Drev, Michelle Gisin, Martin Čater, Stephanie Brunner, Marc Gisin, Marco Schwarz… žal pa se seznam še ni končal. Tudi Soldeu v Andori, ki gosti letošnji finale svetovnega pokala v alpskem smučanju, je že terjal prvo žrtev poškodb. To je nekdanja zmagovalka skupnega seštevka Lara Gut.

Švicarska šampionka in žena nogometnega reprezentanta Valona Behramija je namreč padla na dopoldanskem uvodnem uradnem treningu pred sredinim zaključnim smukom svetovnega pokala. Zaradi udarca v hrbet in poškodbe vezi v stopalu je zanjo sezona že končana. Povsem natančna diagnoza bo znana po pregledih v Švici.

Po zmagoviti sezoni 2015/16, ko je osvojila veliki kristalni globus in malega v superveleslalomu, ter slavila šest posamičnih zmag, je rezultatska krivulja Švicarke, tudi zaradi oblilice zdravstvenih težav, strmo upadla. Lastnica petih kolajn s svetovnih prvenstev, smukaškega olimpijskega brona iz Sočija 2014 in zmagovalka 24 tekem svetovnega pokala je namreč v Andoro pripotovala kot 18. v skupnem seštevku svetovnega pokala, 14. v smukaškem, 25. v veleslalomskem in peta v superveleslalomskem seštevku. Prvič po letu 2012 sezono končuje brez zmage.