Poraz na večnem derbiju odnesel Gabra Glaviča

Kljub temu, da je v zadnjem času kazalo, da so hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic rezultatsko gledano splezali na zeleno vejo, pa so bili zadnji konec tedna znova dvakrat poraženi. Boleč je bil seveda zlasti poraz proti Olimpiji, ki je štel dvojno (za točke v Alpski ligi in državnem prvenstvu). V vodstvu kluba so se tako odločili za rez v strokovnem štabu. Danes je na dan prišla novica, da so Jesenice prekinile sodelovanje z Gabrom Glavičem, na naslednjih dveh tekmah pa bo moštvo vodil dosedanji pomočnik Aleš Burnik.


Gaber Glavič, nekdanji reprezentančni vratar, ki je v slovenskem dresu dočakal tudi nekaj izrednih trenutkov, je pogodbo z Jesenicami sporazumno prekinil po sezoni in nekaj mesecih vodenja. V Podmežaklo je prišel julija 2018 in v lanski sezoni praktično pokoril slovenski hokejski prostor, ko je s svojimi varovanci osvojil obe možni domači lovoriki (pokal in prvenstvo).

V letošnji sezoni, pa mu ni šlo vse po načrtih. Kot je povedal predsednik kluba Anže Pogačar so bili moteči predvsem štirje zaporedni porazi proti Olimpiji in nekateri spodrsljaji proti, na papirju, precej šibkejšim nasprotnikom. “Štirje zaporedni porazi proti Olimpiji in še nekateri drugi, kot je bil tisti s Crveno zvezdo, so nas pripeljali do te odločitve. Pa tudi igra ni na ravni, kot smo pričakovali. Gaber je odločitev sprejel profesionalno. V takih trenutkih je trener tisti, ki mora prevzeti odgovornost. Enkrat smo sestanek z Gabrom že imeli, takrat smo se pogovorili in menjave ni bilo, zdaj bo do nje prišlo. Do danes nismo iskali drugega trenerja, saj niti ne bi bilo pošteno do ekipe in Gabra,” je odločitvi vodstva za Sportal povedal Pogačar.

Glavič je na nekatere težave v moštvu sicer opozarjal na novinarski konferenci po porazu na včerajšnjem derbiju: “Manjkalo nam je nekaj stvari, o katerih govorim že od začetka sezone. A več kot to ne morem. Nobenega igralca nismo nadomestili v obrambi, težko nam je v obrambni tretjini, ker enostavno težko pridemo iz nje. Isti dan, ko se je predsednik odločil, da bo peljal klub naprej, sem začel iskati nadomestitve, pa jih ni. Pred tednom dni jih je bilo težko dobiti, ker ji ni bilo, zdaj pa jih ni zaradi financ. Zdaj imamo zadaj dva hokejista, ki sta vse življenje igrala v napadu. Ne moremo primerjati z lanskim letom, po katerem so odšli trije, tega se ne da kar nadomestiti.” (Sportal) Zdaj že nekdanji trener Jesenic, je ciljal na odhode branilcev Logarja, Planka in Magovca, zaradi česar je moral dva od svojih napadalno usmerjenih hokejistov poslati v obrambo. Najprej je bil to Nik Pem, v zadnjem času pa tudi Urban Sodja.

Burnik naj bi ekipo vodil na naslednjih dve preizkušnjah, v roku 10 dni pa naj bi bila, kot pravi Pogačar, že znana trenerska menjava. Glede na to, da si pri Jesenicah želijo domačega strokovnjaka so možnosti omejene, eden od kandidatov pa naj bil bil tudi Burnik, ki je tudi trener slovenske reprezentančne selekcije do 20 let. Ali bo 38-letni strokovnjak, ki je tudi bivši igralec Jesenic, izbran na to mesto bo bržkone odvisno od rezultatov na naslednjih tekmah, ki jih bo vodil.

Prva tekma, po odstavitvi Glaviča čaka Jeseničane že v sredo, ko bodo gostili Zell am See.

Avtor: Timotej Prosenc