Poraz Kopitarja in druščine v Buffalu

Včerajšnji večer v najmočnejši severnoameriški ligi je ponudil kar 10 obračunov, med drugim pa so na led stopili tudi hokejisti Los Angeles Kings. Kralji so odigrali težko gostovanje proti Buffalo Sabresom in izgubili po podaljšku s 4-3. Kapeten Anže Kopitar je zabeležil podajo pri prvem zadetku, za vodstvo gostov.


Buffalo v letošnji sezoni igra dobro, je na tretjem mestu vzhodne konference, v statistiki pa ima 19 zmag in 9 porazov, Klub temu so imeli predzadnje uvrščeni Kralji nekaj razlogov za optimizem, saj so v zadnjem času pokazali precej boljšo igro, tudi v porazu proti Detroitu so bili boljši nasprotnik. Tekma se je začela pozitivno za goste iz Los Angelesa, po podaji Hrušičana je v 6. minuti zadel Jake Muzzin. Izid je še pred koncem prve tretjine poravnal Zemgus Girgensons.

Druga tretjina je strelsko v celoti pripadal Kraljem, zadela sta Matt Luff in Adrian Kempe, ki sta goste tako popeljala na prednost dveh zadetkov. Na žalost hokejistov iz mesta angelov, pa je njihov nivo igre padel v zadnji tretjine. Buffalo se je preko Jacka Eichela in Johana Larssona ponovno vrnil v igro in izsilil podaljšek. V podaljšku so bili uspešnejši domačini in Jeff Skinner je z golom kronal zmago domače ekipe.

Kralji so imeli znova smolo s poškodbami, ki jim v letošnji sezoni ni videti konca. Tekmo so končali zgolj s štirimi branilci, skrbi poškodba zgornjega dela telesa Drewa Doughtyja, ki jo je staknil v prvi tretjini, v zadnji tretjini pa se je poškodoval še Dion Phaneuf. Da sta bili ti dve poškodbi faktor pri novem porazu Los  Angelesa se zaveda tudi trener Willie Desjardins. “Vedeli smo, da nam bo v zadnji tretjini težko brez dveh branilcev, a tekmeci so bili zelo agresivni. Veliko naših fantov se je danes res borilo.”

Novo gostovanje pri Colombusu čaka Kralje v noči na petek.

Avtor: Timotej Prosenc