Poraz Jesenic v zadnjih sekundah na tekmi preobratov

Jeseničani so se še tretjič v zadnjih dveh tednih pomerili z mlado ekipo Salzburga tudi tokrat pa so ostali praznih rok. Rdeči biki so na tekmi preobratov slavili s 5-6, potem ko so 39 sekund pred koncem Jesenice vodili s 5-4. Olimpija je vpisala novo zmago, v Kitzbühlu so zabili kar sedem golov in po točkah ostajajo izenačeni z Rittnom.


Železarji se bodo po tem porazu še dolgo držali za glavo. Včeraj so nastopili v precej močnejši zasedbi kot pred dnevi v Salzburgu. Takrat so zaradi poškodb in bolezni manjkali Andrej Tavželj, David Rodman, Tadej Čimžar, Eric Pance, Philippe Paradis, ki pa so se tokrat vrnili v postavo. Prva tretjina je minila brez zadetkov nato pa so sledile slabe minute Jeseničanov v drugi tretjini. Najprej je sicer minimalno vodstvo domačemu moštvu priboril Luka Kalana, sledil pa je mrk Železarjev, ko so dopustili kar štiri zadetke Salzburga. Pred iztekom druge tretjine je rezultat znižal Paradis.

Jeseniški mrk v drugi tretjini, so v zadnjem delu ponovili igralci Salzburga. Gostitelji so preko Čimžarja, Panceta in Tomaževiča dosegli tri zadetke in na veselje domačih navijačev povedli. Popolni preobrat pa vseeno ni bil dovolj za končno zmago. Zbranost Jeseničanov je zgolj 39 sekund do konca popustila in Rdeči Biki so na hitro dosegli dva zadetka, ter zmagali na še tretjem zaporednem obračunu proti slovenskim državnim prvakom.

Z razpletom jasno ni bil zadovoljen tudi trener Jesenic Marcel Rodman. “Naredimo veliko dobrih stvari, pa potem pademo, se spet poberemo, spet pademo … Žal mi je, da se je na koncu tako obrnilo, saj bi fantje ob zmagi prej razumeli, da smo na pravi poti, kot zdaj, ko smo tako izgubili. Napak je v tej ligi in na splošno v hokeju kar nekaj. Gre za igro napak, in kdor jih naredi manj, tisti zmaga. Ta poraz mora boleti, to sem fantom povedal, saj drugače ne gre, a kljub temu morajo iti s pokončno glavo domov, ker delamo za višji, večji cilj, ne le za današnjo tekmo. Tudi jaz bom to vzel na ta način.” Jeseničane novo delo čaka prihodnjo soboto, ko bodo gostili Zell am See.

Olimpija gladko v Kitzbühlu

Ljubljančani so na gostovanju v Avstriji vpisali novo zmago, tokratne tekmece so zlomili v drugi polovici tekme. Za Olimpijo je najprej dvakrat zadel Miha Zajc, nato pa so se med strelce vpisali še Anej Kujavec, Aleš Mušič, po dvakrat Gregor Koblar, zadnji zadetek pa je v 51. minuti dosegel Gal Koren. Med vratnicama je stal Žan Us, ki je ubranil 25 strelov.

Zmaji bodo na ledu znova stali v četrtek, ko se bodo pomerili z drugo ekipo Celovca.

Avtor: Timotej Prosenc