Poraz in zmaga Kopitarja in druščine, Washington v znamenju Rusov

Los Angeles Kingsi so v nizu kanadskih gostovanj. V torek so se pomerili z Winnipeg Jetsi, v četrtek pa je bil njihov nasprotnik Montreal.


Jetsi so Kralje iz Los Angelesa ugnali z 2-1. Prvi zadetek na tekmi je sicer dosegel lya Kovalčuk, kar je bil tudi njegov prvenec za Kingse. Kovalčuk pa tekme vseeno ne bo ohranil v najlepšem spominu, saj sta za domači preobrat poskrbela Scheifele in Connor.

Kralji imajo težave predvsem na vratarski poziciji, kjer jih pesti poškodba Jonathana Quicka. Prav tako čakajo na vrnitev Dustina Browna, ki si je na pripravljalni tekmi pred sezono zlomil prst. Brown naj bi se v kratkem že vrnil na treninge.

Več razlogov za zadovoljstvo so imeli Kralji včeraj. Domačinom so celo na prvi domači tekmi pokvarili načrte in zmagali s 3-0. Tokrat je Quicka v vratih zelo uspešno nadomestil Jack Campbell, ki je tako prvič v karieri lige v ligi NHL zaklenil vrata.

Za Los Angeles so zadeli Adrian Kempe in Mike Amadio in Jeff Carter. Anže Kopitar je enkrat sprožil proti nasprotnim vratom, po zmagi pa je seveda čestital Campbellu, kot glavnemu junaku tekme.

Za Los Angeles Kingse “mini kanadska turneja” še ni končana. Čakata jih še tekmi proti Ottawi in Torontu.

Dan pred tem je v Washingtonu potekala ponovitev lanskega finala lige NHL med Washington Capitalsi in Vegas Golden Nightsi. Ponovno so bili uspešnejši prvi, z izidom 5-2. Blestela je ruska naveza Ovečkin – Kuznjecov. Skupaj sta ruska hokejista zbrala kar 6 točk (Kuznjecov: podaje in zadetek, Ovečkin: 2 zadetka) in tako prispevala levji delež k zmagi hokejistov iz ameriške prestolnice.

 

Avtor: T. P.
Foto: LA Kings