Pomlajeni Slovenci v Wislo na začetek sezone

Zelo pomlajena sedemčlanska slovenska reprezentanca v smučarskih skokih, katere povprečna starost je 23 let, bo v četrtek odpotovala v Wislo na Poljskem na prvo tekmo 40. sezone svetovnega pokala.


Konec tedna se bo v Wisli začela jubilejna, 40. sezona smučarskih skokov, pred katero v slovenskem taboru ni več skrivnosti. Glavni trener Gorazd Bertoncelj je namreč razkril še sedmega potnika na Poljsko. Ob Jerneju Damjanu, Anžetu Semeniču, Timiju Zajcu, Anžetu Lanišku, debitantu Žaku Mogelu in Boru Pavlovčiču bo slovenske barve branil tudi Tomaž Naglič. Ta je bil v troboju boljši od Domna Prevca in Žige Jelarja. Peter Prevc po hudem boju s poškodbo gležnja še trdo dela proti formi tekmovalnemu ritmu, Tilen Bartol pa okreva po operaciji meniskusa.  Naši skakalci so tudi prvi slovenski nordijci, ki bodo na poljskem otvorili letošnjo zimo.

Obetaven pomladek s Timijem Zajcem in Žakom Mogelom

Drugi najmlajši v slovenski reprezentanci Timi Zajc lahko optimistično pričakuje začetek tekmovanja. Visoki cilji so prišli z dobrimi nastopi v poletni sezoni, v kateri je bil najboljši Slovenec Timi Zajc. Z Wislo ima še neporavnane račune, saj je bil lani diskvalificiran zaradi neustreznega dresa. Ne obremenjuje se s tem, da glede na poletno sezono od njega pričakujejo, da bo vlečni konj slovenske reprezentance.

Velik up predstavlja tudi naš najmlajši, 17-letni Žak Mogel, ki si je nastop v svetovnem pokalu priboril na poletnih tekmah celinskega pokala. »Z dobrimi skoki poleti sem presenetil samega sebe. Tudi zdaj so skoki na enaki ravni. Ker bo to moja prva tekma v svetovnem pokalu, se z rezultatom ne bom obremenjeval. Super bi bilo, če bi bil med dobitniki točk. Treme ni, je pa malo pozitivne nervoze« je za Dnevnik povedal Žak Mogel, fant, ki je v reprezentanco prinesel poletno svežino skakalne predsezone. Kot novinca v ekipi ga v Wisli čaka tudi krst v slovenski reprezentanci.

Peter Prevc pozdravlja svoje reprezentančne kolege

 

»Sezona se bo ta vikend začela. Naša ekipa je že na poti v Wislo, sam pa boš še nekaj časa treniral, da se zdrav in pripravljen vrnem na tekme« je na socialnem omrežju Instagram za vse nas, ki ga spremljamo, predvsem pa za svoje kolege iz reprezentance zapisal Peter Prevc. Verjetno ga bodo v začetku sezone bolj kot slovenska javnost pogrešali tudi prijatelji iz ekipe.

 

 

 

Avtor: Nel Daugul