Pomladno Ljubno nared za vrhunec sezone

Pred nami je domača tekma FIS svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske na Ljubnem ob Savinji. S kakšnimi željami jo pričakujejo v slovenski izbrani vrsti?


Zoran Zupančič, glavni trener slovenske ženske skakalne reprezentance: “Devet tekmovalk je že nastopilo na Ljubnem, letos pa se nam pridružijo še tekmovalke, ki so že nastopale na tekmah svetovnega pokala. Novinka bo le ena, to je Jerneja Repinc Zupančič. Njen premierni nastop in za vikend jo čaka še dodatni program, ki ga bodo pripravile starejše takmovalke. Katja Markuta in Pia Mazi sta že nastopili na Ljubnem, ostala šesterica je znana in standardna – Ema Klinec, Nika Križnar, Špela Rogelj, Katra Komar, Jerneja Brecl in Maja Vtič.”

Špela Rogelj: “Hvala organizatorju, da nam je omogočil trening na skakalnici, kljub razmeram, ki vladajo. To je glavni cilj sezone, domača tekma. Večjih tekmovanj letos ni. Vse kar imam, bom pokazala na Ljubnem, kako se bo izšlo pa bomo videli. Moji navijači pridejo na ekipno tekmo, pomagali nam bodo še dvigniti ekipni duh. Skupaj bomo najglasnejši!”

Ema Klinec: “Idealno bi bilo znova skočiti na stopničke. Lani me ni bilo, tako da je zame to znova nekaj novega. Na Ljubnem bom nastopala tretjič. Vedno, ko sem, mi je šlo dobro. To je velika motivacija. Predvsem mi je bilo všeč, ker smo prej lahko trenirale v Planici in včeraj še na Ljubnem. V meni so spet dobri, novi občutki in grem z zagonom naprej.”

Nika Križnar” :Hvala organizatorjem, da smo lahko že trenirale na Ljubnem. Moji skoki so v redu, niso še najboljši, takšni kot jih želim sama. Cilji so visoki. Enostavno se moram le umiriti in skočiti, kot znam. Skoki niso tako zelo napačni.”

Katra Komar” :Želim si prikazati skoke, kot jih znam in da bi še nadgradila najboljši rezultat pred domačo publiko. Vedno je to zelo dobra podpora, veliko mi pomeni, da vsi pridejo in upam, da res vse pokažemo svoje najboljše skoke.”

Jerneja Brecl: “Upam, da bom skoke s treningov pokazala na tekmi. Skakalnica je specifična, naštudirala sem jo in upam, da na tekmi naredim dober skok in da bo tak tudi rezultat.”

Maja Vtič “:Na treningu se je pokazalo, da še znam dobro skočiti. Upam, da mi bo domače vzdušje pomagalo, da to prenesem na tekmo, kar se do zdaj še ni pokazalo.”

Program Ljubno 2020

Petek, 21. februar
12:00 Uradni trening
14:00 Kvalifikacije

Sobota, 22. februar
10:15 Poskusna serija
11:30 Ekipna tekma

Nedelja, 23. februar
10:15 Poskusna serija
11:30 Posamična tekma