Polončič: “To je bila top predstava!”

Olimpija Pustertal (foto: Luka Zavodnik/Pametni mediji)

Sredin derbi Alpske hokejske lige se je razpletel po željah hokejistov HK SŽ Olimpije, ki so z zmago proti HC Pustertal s 3:2 razveselili svoje pristaše in bodo veseli december pričakali na vrhu lestvice.


“To je bila top predstava. Prikazali smo vrhunski hokej, z izjemno uvodnih minut druge tretjine, ko smo malce popustili. Fantastično smo odgovorili. Drsalno smo bili zelo dobri in zasluženo slavili. Sistem igre funkcionira. Skušamo biti čim bolj direktni proti nasprotnikovemu golu. Ukvarjamo se zgolj sami s sabo, ne pa z nasprotniki,” je bil po obračunu pred 873 gledalci v ljubljanski Hali Tivoli za Hokej TV zgovoren ljubljanski strateg Gregor Polončič.

Olimpija Pustertal (foto: Luka Zavodnik/Pametni mediji)
V odlični in borbeni tekmi je HK SŽ Olimpija zasluženo ugnala HC Pustertal (foto: Luka Zavodnik/Pametni mediji)

Brez posebne priprave na derbi

Čeprav so zmaji zaigrali brez prvega vratarja Žana Usa preplaha v obrambnih vrstah ni bilo, saj je bil na visokem nivoju Tilen Spreitzer. Prvi junak ponovitve lanskega finala AHL pa je bil dvakratni strelec Janez Orehek: “Odigrali smo super tekmo. Dovolili smo si nekaj manjših napak, a smo dvoboj uspešno pripeljali do koncu in potrdili prvo mesto. Vedeli smo, da gre za pomembno tekmo, a ni bilo posebne priprave. Derbija smo se lotili kot vsake druge tekme.”

Pustertal boljši zgolj nekaj minut

V vrstah poraženega Pustertala so morali domačinom priznati zasluženo zmago. Stari znanec ljubljanske dvorane Matej Hočevar je v vlogi pomočnika glavnega trenerja gostujoče zasedbe takole opisal derbi vodilnih zasedb: “Vedeli smo, da nas čaka težka tekma. Nismo najbolje začeli, a smo se pogovoru v garderobi vrnili močnejši in prvih deset minut druge tretjine smo odigrali precej bolje. Nato je Olimpija ponovno prevzela vajeti igre v svoje roke in slavila zmago.”

Lestvica Alpske hokejske lige: