Poljaki slavili doma, Slovenci na koncu razočarani

Odvila se je prva ekipna tekma in sploh prva tekma nove skakalne sezone, kjer so v domači Wisli pred polnimi tribunami zmago v žep pospravili Poljski skakalci. Takoj za njimi so jim sledili Nemci, Avstrjici pa so danes bili zadovoljni s tretjim mestom. Slovencem se je do zadnjega skoka obetalo solidno 5. mesto, a so po napaki Timija Zajca na koncu v finalni seriji končali predzadnji.


Poljaki so praktično vodili celotno tekmo in si brez večjih napak priskakali zmago pred domačimi gledalci. Očinstvu se je malce povišal utrip zgolj v predzadnjem skoku, ko je zaradi težkih razmer kratko potegnil David Kubacki (114,5 m), Nemec Stephan Leyhe pa je to znal izkoristiti in pred zadnjo serijo s skokom, dolgim 126 metrov, svojo ekipo popeljal v vodstvo. Odlično je na nemški izziv odgovoril Poljski ljubljenec Kamil Stoch, ki je z boljšim skokom v finalu (129 m) na koncu ugnal Richarda Freitaga.

Na prvi tekmi sezone so slovenske barve branili Bor Pavlovčič, Tomaž Naglič, Anže Lanišek in Timi Zajc. Naši skakalci so vseskozi skakali solidno in v finalni seriji prehiteli švicarje ter se postavili na 5. mesto. Po ponesrečenem zadnjem skoku švicarja Killiana Peierja, kateremu je vredno pripisati slabe razmere je bilo skorajda že jasno, da obetavni Timi Zajc ne more napraviti hujše napake, ki bi ekipo stala prve peterice. A tudi Zajcu je, podobno kot Anžetu Lanišku, v prvi seriji zagodel veter in bili smo priča najkrajšemu skoku v dveh tekmovalnih dnevih (100,5 m). Slovenija je tako v zadnjem skoku izgubila prednost pred Švicarji, na koncu pa pristala celo na 7. mestu in prehitela zgolj Čehe.

Jutri sledi posamična tekma na kateri bo poleg današnje slovenske četverice nastopil še Anže Semenič.

Avtor: Nel Daugul