Poljaki prepričljivo slavili na domači skakalnici

V Wisli na Poljskem sta ta konec tedna potekali prvi tekmi za poletno veliko nagrado. Na prvi tekmi poletnega dela sezone so prepričljivo slavili Poljaki pred Nemci in Norvežani, Slovenija je osvojila 4. mesto. Poljaki so premoč ohranili tudi na današnji posamični tekmi, na kateri sta za dvojno poljsko zmago poskrbela Kamil Stoch in Piotr Zyla, na stopničkah se jima je pridružil še Norvežan Halvor Egner Granerud. Naš najboljši je bil Timi Zajc, na 9. mestu.


Tekmovanje na veliki skakalnici v Wisli, ki ga je zaznamovalo tudi imenovanje direktorja skakalnih tekem Walterja Hoferja za častnega meščana mesta Wisla, so prepričljivo dobili domačini. V postavi Maciej Kot, Dawid Kubacki, Kamil Stoch in Piotr Zyla so Poljaki pred drugouvrščenimi Nemci na koncu zbrali kar 71 točk prednosti in s tem potrdili odlično formo na domačih tleh. Na tretjem mestu so končali Norvežani.

Za Slovenijo, ki je za tretjim mestom zaostala za 53 točk, so po vrsti skakali Tilen Bartol, Bor Pavlovčič, Tomaž Naglič in Timi Zajc. Najboljše daljave je za naše v obeh serijah dosegel Timi Zajc (129 m in 126,5 m).

Tudi današnja posamična tekma se je odvila v duhu poljske premoči. Z dvojno poljsko zmago sta domače navijače razveselila Kamil Stoch in Piotr Zyla. Za dve desetinki točke je za stopničkami zaostal Dawid Kubacki. Trojno poljsko zmago je preprečil mladi Norvežan Halvor Egner Granerud. Točke je danes osvojilo kar 9 Poljakov.

Naš najboljši je bil danes zopet Timi Zajc na 9. mestu. Točke sta osvojila še Bor Pavlovčič na 26. in Anže Lanišek na 30. mestu.

 

Avtor: Ana Černe
Foto: Fis Ski Jumping FB