Pokal Vitranc obeta največjo množico v zadnjih 20 letih

Pokal Vitranc bo letos verjetno privabil toliko gledalcev, kot jih ni bilo vse od Koširjeve zmage leta 1999. Škoda le, da (v petek) ne bo dodatne tekme v zameno za odpadli veleslalom iz Garmischa.


Tako kot vsako leto, odkar tekmujem v svetovnem pokalu, bo organizirana navijaška skupina iz mojega kraja, želim pa si, da bi bilo tudi drugih navijačev čim več. Vabim vse, ki še omahujejo, da pridejo v Kranjsko Goro in nas podprejo in uživajo v predstavah najboljših smučarjev na svetu,” je za MMC povedal Štefan Hadalin, ki bo ob Žanu Kranjcu glavni magnet za slovenske navijače. Vrhničan sicer že čuti posledice naporne zime: “Sezona je dolga, in to se pozna tudi na počutju, saj že čutim manjšo utrujenost. Naredil bom vse potrebno, da bom v Kranjski Gori kar se da spočit.”

Včasih trepetali za točke

Zadnja slovenska zmaga v Podkorenu je stara točno 20 let (Jure Košir 1999), zadnje stopničke pa je priboril Uroš Pavlovčič, ki je bil leta 2001 tretji. Sledilo je obdobje ko smo bili veseli če se je Slovenec sploh prebil do točk, letošnjo zimo pa so rezultati naših v tehničnih disciplinah spet pri vrhu. Žan Kranjec je decembra zmagal v Saalbachu, Hadalin je v slalomu sposoben priti med prvih 5.

Vsi bi bili radi zraven, ko so uspehi

Uspehi privabljajo tudi pokrovitelje in v takšnih razmerah je tudi prirediteljem Pokala Vitranc lažje. “Vsi bi bili radi zraven, ko so uspehi. Želimo si, da bi po 20 letih spet zmagal kakšen Slovenec. To je ekstra zadovoljstvo za 500 ali 600 ljudi, ki pomagajo pri tekmi,” je poudaril generalni sekretar organizacijskega komiteja Pokala Vitranc Srečko Medven.

Kranjec si želi stopničk

Lani je bil Kranjec na vitranškem veleslalomu odličen peti, na zmagovalnem odru pa so bili Hirscher, Kristoffersen in Pinturault. Kaže, do bo za stopničke tudi letos potrebno premagati enega izmed »svete trojice«. “Na vsaki tekmi merim na stopničke. Verjamem, da sem konkurenčen omenjenim trem. Predpogoj je seveda, da mi uspejo takšne vožnje, kot jih najbolje znam,” pravi Kranjec, ki je upal, da bo imel na domači strmini priložnost nastopiti na dveh veleslalomih, vendar tistega, ki je odpadel v Garmishu, v Kranjski Gori ne bodo nadomestili.