Pod žarometi za državne naslove

Timi Zajc je bil najboljši Slovenec na poletni veliki nagradi

V soboto zvečer bo na kranjski skakalnici pod Šmarjetno goro potekalo državno prvenstvo za člane, članice in mešane ekipe. Naslove branijo Ema Klinec, Rok Justin in ekipa Ilirije.


Za zaključek poletne sezone, ki je slovenskim smučarskim skokom prinesla kar nekaj vidnih rezultatov, med katerimi velja izpostaviti drugo mesto Nike Križnar ter tretje mesto Timija Zajca v skupnem seštevku poletne velike nagrade, bo v Kranju v soboto potekalo državno prvenstvo v organizaciji SSD Stol Žirovnica.

Lanišek izziva Zajca in Prevca

Skakalke in skakalci se bodo pomerili na posamičnih preizkušnjah ter v mešanih ekipah.  Vse skupaj se bo s poskusno serijo začelo ob 17. uri .  Branilec naslova Rok Justin  je lani v Kranju zmagal pred Žakom Mogelom in Žigo Jelarjem. Pozornost javnosti bo tokrat zagotovo uprta v zmagovalca sklepne tekme poletne velike nagrade v nemškem Klingenthalu, Anžeta Laniška.  Svojo računico ima zagotovo tudi Timi Zajc, ki je vetrovni Klingenthal zapustil z mešanimi občutki, seveda pa ne gre pozabiti na Domna in Petra Prevca, Tilna Bartola in ostalih članov udarne zasedbe, ki so med tednom opravili krajše priprave v Prekmurju.

Kako visoko lahko v Kranju poseže Peter Prevc?
Kako visoko lahko v Kranju poseže Peter Prevc?

Križnarjeva bo imela močne konkurentke

Lani je bila v ženski konkurenci najboljša Ema Klinec pred Majo Vtič in Uršo Bogataj. Branilka naslova se je po poškodbi vrnila z zmago na tekmi celinskega pokala v Stamsu. Nika Križnar je z drugim mestom v skupnsem seštevku poletne sezone potrdila odlično pripravljenost, kar velja tudi za Bogatajevo, ki je končala na četrtem mestu.

Za Niko Križnar je uspešno poletje
Za Niko Križnar je uspešno poletje

Komu lovorika med mešanimi ekipami?

Posamičnima preizkušnjama bo na 109-metrski napravi v Kranju sledila še tekma mešanih ekip. Lani je zmagala ekipa Ilirije v postavi Špela Rogelj, Matija Vidic, Urša Bogataj in Lovro Kos.