Pod Poncami bo znova živahno

V soboto in nedeljo bo znova zelo živahno v dolini pod Poncami, saj se bodo za točke celinskega pokala na Bloudkovi velikanki pomerili smučarji skakalci.


Planica bo gostila enajsto in dvanajsto letošnjo tekmo celinskega pokala, potem ko so štiri tekme zaradi pomankanja snega v Engelbergu in Titisee-Neustadtu v tej sezoni že odpadle. Tekme v Planici seveda niso pod vprašajem, zelo se jih veselijo tudi že v slovenskem taboru, ki bo na domači skakalnici lahko nastopil z 12 skakalci.

Znana imena v B reprezentanci

Igor Medved, glavni trener naše B reprezentance, bo v Planici zaupal Žigi Jelarju, Boru Pavlovčiču, Anžetu Semeniču, Juriju Tepešu, Lovru Kosu, Roku Tarmanu, Marku Hafnarju, Jerneju Presečniku, Tjašu Grilcu, Žaku Moglu, Jaki Hvali, Janu Bombeku in Maksimu Bartolju, ki bo priložnost dobil le v nedeljo, ko bo prišlo do ene menjave v naši ekipi.

V tej sezoni naši še čakajo na prvo zmago v celinskem pokalu, v tej periodi pa dobro kaže predvsem Jelarju, ki lovi kvoto za naslednjo preiodo svetovnega pokala. Trenutno zasedla peto mesto v tej periodu, nedaleč za njim je tudi Semenič, tekmi v Planici pa bosta zadnji v tem delu tekmovanja. Trenutno kaže, da bodo dodatno kvoto za naslednjo periodo svetovnega pokala osvojile Avstrija, Poljska in Slovenija.

V Planici bo konec tedna tudi državno prvenstvo v šprintu ter celinski pokal v nordijski kombinaciji.

Program v Planici

sobota, 1. februar
10:30 Uradni trening

11:30 Poskusna serija
13:00 Tekma

nedelja, 2. februar
11:00 Poskusna serija
11:45 Tekma