Po zgodovinskem poletju odločno v novo zimo

Smučarske skakalke bodo novo sezono odprle 6. decembra v norveškem Lillehamerju, tako da ima slovenski strokovni štab na voljo še nekaj časa za zadnje popravke. Lahko Slovenke ponovijo zelo uspešno poletno sezono?


“Za nami je čudovita poletna sezona. Rezultati so zgodovinski, dobili smo pokal narodov, tu je nekaj res izjemnih posamičnih rezultatov. Verjetno bodo to od nas vsi pričakovali tudi v zimskem času,” je pojasnil glavni trener Zoran Zupančič, ki se zaveda, da je glavni cilj sezone vendarle zimska sezona.

“Skoki so vendarle zimski šport, ostali bodo bolj pritisnili, a mislim, da smo dobro pripravljeni. Vedno računamo na stopničke. Upamo še na nekaj lepega vremena pred odhodom na prve tekme. Tako kot lani bomo šli na prve tekme direktno od doma. Zadnje treninge bomo opravili v Kranju in Planici.”

Vse poteka po začrtanem programu

Povratnica po poškodbi Ema Klinec je že na zadnjih poletnih tekmah nakazala, da je rehabilitacija odlično uspela in bo v svetovnem pokalu lahko konkurenčna najboljšim. “Na to sezono se pripravljam že od decembrskega padca. Ko sem se poškodovala, sem si naslednji dan začrtala, kdaj bom začela skakati, kdaj grem na prve tekme in začetek zimske sezone. Vse poteka dobro. Poškodba je sanirana, pripravljena sem,” je razkrila 21-letnica.

Nika Križnar nestrpno pričakuje pričetek nove sezone

Do prve tekme odpraviti nihanja

Drugi močan adut slovenske žeske zasedbe bo zagotovo Nika Križnar, ki ni povsem zadovoljna s trenutno formo: “Predvidevam, da sezono čakam tako težko, kot ostala dekleta. Treningi so potekali tako kot so do zdaj vedno. Čim več skokov skušamo narediti v Kranju. Videli bomo, kako bo v prihodnje sodelovalo vreme. Sama imam še nekaj nihanj. Časa do prvih tekem je še dovolj, da to odpravimo.”