Po toplo-hladnem poletju želi stabilnost

“Poleti je moja forma precej nihala; trem dobrim dnevom je običajno sledil en slab, nakar sem spet skakal zadovoljivo,” je razkril Peter Prevc. Pred pričetkom nove sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih se nadeja manjših nihanj.


Slaba dva tedna ločita najboljše smučarske skakalce do pričetka nove sezone, ki jo bodo odprli v poljski Visli. V slovenski izbrani vrsti bo tudi Peter Prevc, ki je v poletni veliki nagradi precej nihal v svojih izvedbah. S čertim mestom se je najvišje zavihtel v Hinterzartnu, v skupnem seštevku pa je zasedel 19. mesto.

S top 15 še nekako zadovoljen

“V zvezi z rezultati so podobne kot v prejšnji sezoni. S 15. mestom sem nekako še zadovoljen, ko sem slabši, si govorim, da bi bilo lahko bolje, takrat sem bolj mlačen,” je želje pred prvo tekmo v pogovoru za Delo razkril najstarejši izmed bratov Prevc.

 

Bo nova zima Petru Prevcu prinesla nova zmagoslavja?
Bo nova zima Petru Prevcu prinesla nova zmagoslavja?

Zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala v sezoni 2015/16 s poletnim obdobjem sicer ni bil povsem zadovoljen: “Poleti je moja forma precej nihala; trem dobrim dnevom je običajno sledil en slab, nakar sem spet skakal zadovoljivo. Na srečo je šlo ves čas navzgor, čeprav zelo počasi, tako da sem moral biti zelo potrpežljiv. V Avstriji sem se res presenetil, saj mi na treningih ni kazalo tako dobro; še poskusni skok je bil zelo slab. Zato sem bil toliko bolj zadovoljen, da sem takrat, ko je bilo treba, prikazal najboljša skoka.”

Peter dela po načrtu

Tako z gležnjem kot s sodelovanjem s trenerskim štabom, ki ga vodi Gorazd Bertoncelj, 17-letnik nima večjih težav: “Delam tako, kakor se dogovorimo, oziroma po načrtu, ki ga predpiše trener. Za zdaj temu sledim in menim, da gre v pravo smer. Gleženj občasno potrebuje nekaj več pozornosti, na splošno pa je v redu ali pa jaz ne čutim bolečin. Vreme me nanj ne opozarja, po kakšnih treningih z več skoki ali poskoki pa moram dati zvečer nogo v zrak, jo hladiti in masirati.”