Po kitzbuelski slalomski blamaži čas za iskanje rešitev

Slovenska moška slalomska zasedva je v nedeljo v Kitzbuehlu ostala praznih rok. Kaj je glavni razlog za takšno blamažo in kakšni so načrti za naprej?


“Tudi tokrat se mi ni izšlo po načrtih. Zadnje čase moj slalom ni na takšnem nivoju kot bi si želel, tudi zato bom torkovo tekmo v Schladmingu izpustil in se maksimalno osredotočil na veleslalomski trening in naslednjo veleslalomsko preizkušnjo, ki me naslednjo nedeljo čaka v nemškem Garmisch Partenkirchnu,” je razkril Žan Kranjec.

Še bolj potrt je bil Štefan Hadalin, ki je tekmo začel v elitni petnajsterici: “Razočaran sem. Nisem spustil smuči,  nisem našel pravih občutkov in hitrosti.”

Preveč napak za točke

 

“Ne, za nas ni bil dober dan. Štefan Hadalin se je je zelo direktne postavitve lotil s prevelikim spoštovanjem, vozil je preveč ˝oglato˝. V tako zgoščeni slalomski konkurenci vsaka manjša napaka, napačen pristop ali najmanjši dvom v lastne sposobnosti ali opremo takoj rezultira v izpadu iz boja za elitno trideseterico. Tudi Žan Kranjec je naredil več manjših napak, ki so mu vzele hitrost, tako da ni imel možnosti za uvrstitev v finalno vožnjo,” je pojasnil trener Klemen Bergant. 

Kaj prinaša nov teden?

“Kranjec bo že v ponedeljek v avstrijskem Werfenwengnu treniral veleslalom. Kar se tiče Hadalina, se bomo še odločili, saj je nekoliko bolan in bo pred novim slalomom morda bolj smiseln počitek. Po torkovem večernem slalomu v Schladmingu se bomo (v sredo zjutraj) premaknili v Kranjsko Goro. V četrtek in petek bomo trenirali veleslalom. Za samo lokacijo se bomo odločili v zadnjem trenutku, glede na razmere. Izbirali bomo med našo Kranjsko Goro ter italijanskim Trbižem in pa Sello Neveo,” je nadaljnje načrte razkril Bergant.