Po dolgem letu na stopničkah znova Peter Prevc!

Peter Prevc je na posamični tekmi smučarjev skakalcev na Holmenkollnu osvojil tretjo mesto! Z odličnim finalnim skokom je pridobil pet mest in iz osmega skočil na tretje, kar ga je poneslo na prve letošnje stopničke.  Zmage se je veselil Norvežan Robert Johansson, drugo mesto pa je pripadlo Avstrijcu Stefanu Kraftu. Bratski uspeh je s šestim mestom dopolnil še Domen Prevc.


Za slovenske skakalce je dobro kazalo že po prvi seriji, kjer so bili kar trije naši v deseterici. Domen Prevc je pristal pri 129 metrih in branil 5. mesto, Peter pa je s 125,5 metra držal stik z vodilnimi na osmem. Timi Zajc je z daljavo 124,5 metra zasedel rep deseterice, kar je potrdilo odličen ekipni uspeh slovenskih orlov v prvi seriji. Žiga Jelar in Anže Lanišek sta žal ostala brez finala.

Najdaljši prvi skok je uspel Stefanu Kraftu, ki je pristal pri 134 metrih, jasno pa je bilo da se bo za zmago udaril z vodilnim na turneji Norvežanom Robertom Johanssonom.

V fialu je napadel Peter Prevc in s skokom 129 metrov pridobil kar pet mest. Prehitela sta ga le Johansson in Kraft, ki je po prvi seriji vodil, a je s krajšim skokom 126 metrov to vodstvo zapravil. Na navdušenje gledalcev je zmaga romala v roke domačina.

K uspehu Petrovih stopničk je dodal tudi mlajši brat Domen, ki je končal na solidnem šestem mestu. Timi Zajc je v drugi seriji naredil manjšo napako in iz 10. mesta nazadoval na 14.

Skakalna karavana se bo po tekmi preselila na drugo od štirih prizorišč turneje v Lillehammer, kjer bodo tako skakalci kot skakalke v ponedeljek opravili kvalifikacije za torkovo posamično tekmo. Skakalci bodo vstopnico za tekmo lovili ob 17.30, skakalke tri ure pozneje.