Po dober rezultat z brezkompromisnim napadom

Alpski deskarji svetovni pokal danes in jutri nadaljujejo s posamičnim in ekipnim paralelnim slalomom za svetovni pokal v Bad Gasteinu. Na avstrijskem Solnograškem, kjer letos praznujejo dvajseto obletnico prirejanja deskarskih tekem za svetovni pokal, bo danes na štartu tudi naša standardna četverica Tim Mastnak, Žan Košir, Rok Marguč in Gloria Kotnik. Slednji se bo na sredini ekipni tekmi pridružil najboljši izmed moške trojke na torkovi posamični tekmi.


Franz Weiss, vodja organizacijskega komiteja tekem v Bad Gasteinu, ki mu domačini pravijo tudi alpski Monte Carlo, tudi za letošnje leto obljublja spektakularni tekmi in še bolj privlačen spremljevalni program v mestu z razkošnimi hoteli, odlično welness ponudbo ter pestrim nočnim življenjem. Pohvalijo pa se lahko tudi z dejstvom, da bo prav na njihovi tekmi, prvič v letošnji sezoni, v deskarskem svetovnem pokalu nastopila tudi Čehinja Ester Ledecka, ki je še v soboto in nedeljo tekmovala na smučarskih tekmah svetovnega pokala v Altenmarktu, kjer je v smuku zasedla osmo, v alpski kombinaciji pa šesto mesto. 

˝Zelo se veselim ponovnega nastopa na deskarski tekmi svetovnega pokala. Kljub temu, da sem letos deskarskemu treningu posvetila manj časa, bom na prizorišču, ki mi je zelo všeč napadala zmago, ˝ napoveduje Ledecka, ki je v Bad Gasteinu zmagala leta 2015.

Košir na seznamu zmagovalcev

Na seznamu zmagovalcev prestižnega mestnega slaloma pa najdemo tudi slovenski priimek Košir. Tekmovalno upokojeni Kranjskogorec Dejan Košir je namreč tu zmagal januarja 2002 in 2004, še vedno aktivni Tržičan Žan Košir pa januarja 2013 in 2015. Nosilec treh olimpijskih odličij, ki je po novem letu opravil kar nekaj kakovostnih slalomskih treningov visoko cilja tudi letos. Tekmi v Scuolu, kjer se mu je finale izmaknilo je sledil kratek počitek, pred jutrišnjim odhodom v Bad Gastein pa bo na enem izmed bližnjih smučišč opravil nekaj aktivacijskih voženj na prosto.

Kotnikova čaka partnerja?

Za razliko od Koširja sta se Rok Marguč in Tim Mastnak odločila za trening med vratci. Prvi trenira na italijanskem Kronplatzu, drugi pa z našo B reprezentanco na koroškem smučišču Bukovnik. Za slovensko moško trojko bo torkov posamični slalom (progo bo zakoličil trener kitajske reprezentance, Slovenec Peter Kotnik) hkrati tudi kvalifikacijski za sredino ekipno tekmo. Najboljši bo na ekipnem paralelnem slalomu nastopil v paru z Glorio Kotnik, ki je v Scuolu, predvsem z odličnima kvalifikacijskima vožnjama, dokazala da je zrela tudi za premierni skok na stopničke.

 ˝Samo tekmovališče in strmino zelo dobro poznamo. Za dober rezultat bo potreben popoln in brezkompromisen napad. Peter Kotnik, trener kitajske ekipe, napoveduje atipično in zaprto postavitev. Obetata se nam lepi tekmi, saj je snega dovolj, vremenske razmere pa stabilne,˝  pa nam je pred odhodom na klasično tekmo povedal trener Izidor Šušteršič.

 Rogla dobila ˝zeleno luč˝!

Lepa tekma svetovnega pokala pa se nam konec tedna obeta tudi na Rogli. Kot nam je povedal vodja tekmovanja, Sašo Šušteršič, je FIS-in delegat včeraj po pregledu proge in načrta priprav prižgal zeleno luč za paralelni veleslalom, ki bo v soboto 18. januarja. Dobro novico pa smo v petek prejeli tudi iz Avstrije. Tekmi posamični in ekipni paralelni veleslalom), ki v Lackenhofu morali biti v začetku januarja a sta bili zaradi slabih snežnih razmer odpovedani, bodo na tem prizorišču izvedli 13. in 14. februarja

Spored:

Bad Gastein, 14.1.2020, paralelni slalom: kvalifikacije 14:30, finale 18:45
Bad Gastein, 15.1. 2020, ekipni paralelni slalom: 13:00
Rogla, 18.1. 2020, paralelni veleslalom: kvalifikacije 9:00, finale 13:00