Po bratih Prevc v slovo turneji pomahal še Severin Freund

Po katastrofalnih predstavah bratov Prevc na letošnji novoletni turneji, kjer se v kvalifikacijah oba nista uspela prebiti na tekmo, sta se Peter in Domen odločila, da se vrneta v domovino. Isti korak pa je po prvih dveh tekmah naredil tudi Nemec Severin Freund.


Ob samem začetku v Oberstdorfu se je ponesrečen nastop Domna Prevca zdel kot trenutna nezbranost, medtem ko si je starejši brat na tekmi uspel priskakati prve točke novoletne turneje. Sledilo pa je neprijetno presenečenje, ko je trenutno najbolj znan bratski skakalni par v Garmish-Partenkirchnu obtičal v kvalifikacijah, na tekmi pa smo spremljali le tri od šestih slovenskih skakalcev. Po omenjenih drugih kvalifikacijah sta se tako Domen kot Peter Prevc odločila, da zapustita prestižno turnejo štirih skakalnic, enak postopek pa je izpeljal tudi nekdanji nemški skakalni as Severin Freund. Zanj je bilo dovolj, da se v domovino vrne po tem, ko se mu ni uspelo uvrstiti v drugo serijo posamične tekme v domačem Garmisch-Partenkirchnu.

“Moja predstava je bila slaba. V tem trenutku nisem v pravi formi,” je sprva dejal Freund, ki ni bil videti jezen zaradi 41. mesta, ampak zaradi dejstva, da pri skokih ne napreduje, kot si želi. Freund se je v tej sezoni po skoraj dveh letih vrnil v karavano najboljših skakalcev, potem ko je prestal dve operaciji kolenskih križnih vezi. Ker je forma slaba, je tudi dober rezultat na nordijskem svetovnem prvenstvu v Seefeldu ogrožen: “V skokih se lahko hitro obrne, vendar moji skoki zdaj niso pravi. Če mi ne bo šlo, se svet ne bo podrl. V karieri sem imel veliko dobrih let. Ni se lahko vrniti po takšnih poškodbah. Pri poti do vrha moraš biti zelo potrpežljiv. Bom pa v nadaljevanju turneje držal pesti za rojaka Eisenbichlerja, ki je v boju za zmago.”