Planica: Za popoln planiški petek manjkale samo slovenske stopničke

Zmagovalec petkove planiške posamične tekme je Nemec Marcus Eisenbichler. Za Eisenbichlerja je to sploh prva zmaga v svetovnem pokalu. Kar trije Slovenci so se uvrstili med deseterico. Timi Zajc je bil četrti, tik za njim pa se je uvrstil Domen Prevc. S svojima nastopoma je bil zadovoljen tudi Peter Prevc, ki je končal na desetem mestu.


Pod Poncami se je danes zbralo 13.500 gledalcev, ki so bili priča lepemu ekipnemu uspehu slovenske reprezentance. Letalci so imeli na začetku sicer nekaj težav z nizkim naletom, vendar smo bili proti koncu prve serije že priča lepim in dolgim poletom. Timi Zajc je prvo serijo končal na 4. mestu (240 m), Domen Prevc na 6. (233,5 m), Peter Prevc na 12. (225,5 m), Anže Semenič na 25. (219 m) in Bor Pavlovčič na 30. (201,5 m). Vodil je Rjoju Kobajaši (242 m) pred Marcusom Eisenbichlerjem (238,5 m) in Piotrom Zylo (242 m).

V finalni seriji so se v slovnenskem moštvu izjemno izkazali, saj so razen Timija Zajca vsi pridobili vsaj eno mesto. Anže Semenič je s poletom dolgim 217,5 m napredoval na 20. mesto,eno mesto je pridobil tudi Bor Pavlovčič, ki je končal kot 29. Z dvignjeno pestjo je v iztek letalnice prišel tudi Peter Prevc. V finalu je glede na dosežek iz prve serije svoji daljavi dodal še meter in se na koncu veselil uvrstitve na rep deseterice. Ponovno sta odlično nastopila Domen Prevc in Timi Zajc. Domen (224 m) je iz šestega napredoval na na 5. mesto, Timi pa je z 228,5 m ubranil četrto mesto. Poskusil je celo z napadom na stopničke, vendar je bila vodilna trojica tokrat razred zase. Zyla je ubranil tretje mesto, Eisenbichler pa je z izjemnim finalnim poletom uspel premagati Kobajašija, najboljšega skakalca te zime.

Tilen Bartol (31.), Žiga Jelar (37.), Jaka Hvala (38.) in Jurij Tepeš (39.) so bili žal prekratki za finale. Jutri ob 10. uri bo pod Poncami na sporedu še ekipna tekma.