Pijani Kanadčani igrajo curling in lomijo metle!

V Kanadi se je odvil vsakoletni turnir v curlingu, ki pa je letos požel toliko več pozornosti zaradi četverice opitih domačinov, ki so tako v garderobi kot na ledu zganjali pijane norčije.


Sicer olimpijski prvak v curlingu iz Sočija Kanadčan Ryan Fry je eden izmed četverice tekmovalcev, ki so jih organizatorji vrgli iz turnirja zaradi »ekstremne pijanosti«. Francoska tiskovna agencija AFP poroča, da so se štirje veseljaki na ledu obnašali popolnoma nenormalno ter med drugim preklinjali in lomili metle.  Fry je za Kanado osvojil zlato na OI leta 2014 v Sočiju, s tekmovanja Red Deer Curling Classic pa so ga prireditelji izključili skupaj z Jamiejem Koejem, DJ Kidbyjem in Chrisom Schillejem.

Vodja tekmovanja Wade Thurber je dejal: »…bili so ekstremno pijani, lomili so metle in se obnašali povsem neprimerno…« »…Naredili so nekaj škode v slačilnici, nekaj ekip se je pritoževalo, ker so jim zbrcali opremo. Na koncu smo si rekli, zdaj pa dovolj«. Svetovna serija v curlingu je na družbenem omrežju Twitter sporočila, da so ekipo diskvalificirali zaradi »nešportnega obnašanja«.

Fry že podal javno opravičilo

Vodstvo tekmovanja je naredilo prav, da nas je izločilo. Dovolil sem si, da izgubim nadzor in žalim ljudi. Želim se opravičiti vsakemu posebej. Naredil bom potrebne korake, da se kaj takšnega ne zgodi več, težil bom k temu, da postanem boljši, ob tem pa dam nekaj športu in curlingu, ki ga imam tako rad,” je Fry zapisal v sporočilu za javnost.

Avtor: Nel Daugul