Peto mesto slovenskim skakalkam na Japonskem

V japonskem Zau so slovenske skakalke v postavi Špela Rogelj, Maja Vtič, Urša Bogataj in Nika Križnar na ekipni tekmi dosegle peto mesto (743,4 točke). Zmagale so Nemke (838,6) pred Avstrijkami (811,2) in Japonkami (768,3).


Še enkrat več je preizkušnja deklet potekala z manjšimi prekinitvami, saj vreme ta konec tedna japonskim organizatorjem ni bilo naklonjeno. Kljub temu pa je bila tekma za razliko od prejšnjih treningov in kvalifikacij na koncu le izpeljana.

Slovenski nastop je otvorila Špela Rogelj, ki je s skokom 83 metrov zavzela peto mesto. Maja Vtič je nato kot druga slovenska predstavnica s krajšo daljavo (72 m) ekipo potisnila na šesto mesto, za reprezentanco Rusije. Odličen skok je uspel Bogatajevi, ki je z 91,5 metri Slovenijo povsem približala Rusiji in zaostanek za petim mestom je je bil zgolj še 7 desetink točke.

Uvodno serijo je nato z najdaljšim skokom 96,5 metrov presekala Nika Križnar in Slovenija se je vrnila na peto mesto. Po prvi seriji so bile v vodstvu Nemke, druge Avstrijke tretje pa Japonke. Rogljeva in Vtičeva sta v drugi seriji s povprečnima skokoma 82 in 78 metrov svojo ekipo kratkomalo oddaljile od najvišjih mest, zato je bil zaostanek Slovenk kljub vrhunskim dosežkom Bogatajeve (95 m) in Križnarjeve (96 m) še vedno prevelik za najboljšo četverico.

V nedeljo bo v Zau še posamična tekma.