Peto mesto Križnarjeve na Japonskem, zmaga Avstrijki

Avstrijka Daniela Iraschko-Stolz je zmagovalka današnje vetrovne tekme svetovnega pokala v smučarskih skokih v japonskem Zau. Tam so včerajšnje kvalifikacije zaradi močnega vetra in sneženja odpadle izpeljali pa so le en trening. V finalu so nastopile tudi tri Slovenke, najboljša med njimi je bila Nika Križnar na petem mestu.


Današnja zmagovalka Daniela Iraschko-Stolz se včeraj slejkoprej ni nadejala dobrega rezultata na današnji posamični preizkušnji. V zahtevnih razmerah na enem izpeljanem treningu, kjer so nastop odpovedale tudi tri vodilne skakalke v svetovnem pokalu, je z 55,5 metri dosegla šele 47. daljavo. Tudi danes vreme skakalkam ni prizaneslo a se je Avstrijka znašla bolje kot dan poprej ter s skokom dolgim 92,5 m prišla do nove zmage. Druga je bila Japonka Sara Takanaši (94 m), tretje mesto pa je osvojila Nemka Katharina Althouse (94,5 m).

V finalu so nastopile tri Slovenke. Nika Križnar, ki je imela na četrtkovem treningu drugo daljavo dneva (91 m), je tudi danes bila najbolša slovenska predstavnica. S skokom dolgim 87 metrov je zasedla solidno peto mesto. V deseterici se ji je kot deseta pridružila še Urša Bogataj (89 m), Špela Rogelj pa je pristala na 16. mestu. Brez točk je danes od Slovenk ostala le Maja Vtič, ki je bila 35.

V soboto in nedeljo bosta v Zau še dve tekmi svetovnega pokala; v soboto je na sporedu ekipna tekma, v nedeljo posamična.