Petindvajseta zmaga norvežana, Fak natančen vendar prepočasen

Drugo postojanko letošnje biatlonske sezone je gostil Hochfilzen. Zmago je še enkrat več slavil norvežan Johannes Thingnes Boe, Jakov Fak je osvojil 9. mesto.


Norvežan Johannes Thingnes Boe je na današnji tekmi osvojil že 25. zmago v svetovnem pokalu in to kljub kazenskemu krogu. V prvi peterici je bil edini z zgrešenim strelom. Dobrih osem sekund je za njim zaostal Martin Fourcade, tretje mesto pa je osvojil Nemec Benedikt Doll. Za norvežana je to tretja zaporedna zmaga v letošnji zimi, v skupnem seštevku pa je pred Fourcadom prednost povečal na 85 točk.

Najboljši slovenski biatlonec Jakov Fak je bil strelsko dobro razpoložen. Na obeh postankih je zadel vseh pet tarč, a ga je v zadnjem krogu ujela utrujenost in za vodilnim norvežanom je na koncu zaostal za 46,3 sekunde. Imel je šele 19. čas teka. Fak v tej sezoni ne skriva visokih ciljev. Na Pokljuki se je najvišje zavihtel na četrto mesto (tekma na 20 km), v Hochfilznu pa je na uvodni preizkušnji zasedel deveto mesto, kar je lepa spodbuda za nadaljevanje nastopov v nemškem središču, kjer ga že v soboto čaka zasledovalna tekma.

Tudi Klemer Bauer je solidno opravil s svojim nastopom. Po devetih zaporednih zadetih strelih je kazalo odlično, nato pa je zapravil zadnjega, kar je zadostovalo za končno 21. mesto. Zadnji izmed Slovencev je bil 71. Miha Dovžan, ki na spodobne uvrstitve letos v svetovnem pokalu še čaka. Rok Tršan in Mitja Drinovec, ki kandidirata za nastop na nedeljski štafeti sta današnjo tekmo izpustila.

Avtor: Nel Daugul