Peter Prevc: Starejši kot si, bolj ti je žal vsake izpuščene priložnosti!

V obeh skakalnih taborih so pred odhodom na prvenstvo kot cilj izpostavili odličje, ki ga niso uresničili. Še najbližje kolajni so bili na tekmi mešanih ekip. Posamično sta bili najboljši uvrstitvi 10. mesto Timija Zajca na veliki skakalnici in 7. mesto Nike Križnar na srednji.


Slovenija je v postavi Nika Križnar, Urša Bogataj, Žiga Jelar in Peter Prevc na tekmi mešanih ekip končala na četrtem mestu, 7,5 točke za bronastimi Norvežani. O rezultatih je razmišljala tudi 18-letna Križnarjeva, ki pa optimistično zre v prihodnost. “Malce grenkega priokusa je zaradi mešane ekipne tekme, bili smo blizu medalji. Izšlo se je, kot se je, a dali smo vse od sebe. Tokrat točke niso bile na naši strani, bomo pa kolajno vzeli na naslednjem prvenstvu,” je bila vzpodbudna mlada tekmovalka.

Kontrast v razmišljanju pa se vidi pri Petru Prevcu, ki obžaluje zapravljeno priložnost. Poleg četrtega mesta na ekipni tekmi je namreč medaljo naskakoval tudi na mali skakalnici, kjer je bil po prvi seriji celo na tretjem mestu. “S prvenstva se domov nisem vrnil najbolje, saj je le malo manjkalo, da bi po tekmi šli še na podelitev. Starejši ko si, bolj ti je žal vsake izpuščene priložnosti. Na mešani ekipni tekmi sem prikazal svoje najboljše nastope to sezono, si potem pogledal še posnetke in nato lažje zaspal,” je povedal Prevc.

Najstarejši član moške reprezentance Jernej Damjan je zadovoljen zlasti s tekmo na srednji skakalnici, kjer je bil enajsti. “V Innsbrucku mi skakalnica nikoli ni bila prav pisana na kožo, v Seefeldu pa sem se bolje znašel, naredil nekaj lepih, solidnih skokov, tako da sem s svojo drugo najboljšo posamično uvrstitvijo na prvenstvih zadovoljen,” je svoje predstave na prvenstvu ocenil Damjan.
Skakalce in prvič tudi skakalke čaka tretja desetdnevna turneja Raw Air brez dneva premora, s katero želijo Norvežani konkurirati novoletni turneji. Vse skupaj se bo začelo v petek na Holmenkollnu, sledila bo selitev v Lillehammer, nato v Trondheim, zaključek bo 17. marca na poletih v Vikersundu. Dekleta bodo sodelovala na prvih treh lokacijah.