Peter Prevc po dolgem času s polnim zdravjem v priprave

Petra Prevca čaka pripravljalno obdobje, v katerega pa bo za razliko od lanskega leta vstopil brez operativnega posega. Lanske težave z gležnjem so se zavlekle v pozno poletje, tako da je v sezono prišel slabo pripravljen.


Priprave se začnejo s kondicijskim treningom na skakalnico pa navadno tekmovalci stopijo šele v drugi polovici maja. “Ti treningi so mi kar všeč. Ne razmišljam in ne štejem. Grem na polno, dokler gre, gre. Če zmanjka, se uležem. Začuda po premoru, ki smo ga imeli, nisem izgubil celotne kondicije. Izgubil sem nekaj vzdržljivosti. Dva treninga sem potreboval, da so se dihalne poti prečistile. Moč in kondicijo sicer izgubljaš od novembra do marca,” za Sportal pripoveduje Prevc.

Prva polovica sezone je bila za Prevca zelo slaba. “Šele po Willingenu, ko sem gledal drugo serijo s trenerskega stolpa, sem razmišljal in primerjal svoje skoke s konkurenco in videl, da bo treba stvari spremeniti. Takrat sem začel graditi na novo,” je starejši od bratov Prevc izpostavil Nemčijo kot točko preobrata.

Tretje mesto v Oslu je bil njegov višek sezone, podbonim uvrstitvam pa bi se rad prihodnje leto približal. “Zelo dobro bi bilo, če bi bil celotno sezono na tekmah med dvajset. To je realen cilj. Seveda so želje biti čim više. Željo imam, to je motivacija, da grem s polnim fokusom na trening, tekmo, skakalnico. Za to delam, za to živim in bom delal naprej.”