Peter Prevc nazaj na skakalnici!

Pri prvemu zvezdniku slovenskih skokov je bilo v zadnjem obdobju ničkoliko polemik o njegovi vrnitvi v svetovni pokal, potem ko mu je preglavice povzročal njegov nesrečni gleženj. Zdaj je vstopil že v tretji teden skokov, njegov trener Gorazd Bertoncelj pa poudarja, da intenzivnost povečujejo postopoma.


V novo sezono bo lahko stopilo Sedem slovenskih skakalcev. Zadnjo kvoto je priskakal mladi Žak Mogel, ki ga s takimi skoki kot jih je kazal med poletjem, lahko pričakujemo tudi na uvodni tekmi v Visli. Ni pa še jasno kaj bo s Petrom. Dobra novica je, da je starejši od bratov Prevc že v zraku. Opravil je namreč 5 treningov na skakalnici in zaenkrat gleženj ne kaže nobenih posledic. V Oberstdorfu bo opravil še 4 trening skoke, a kot pravi Bertoncelj je fiksna napoved njegovega tekmovanja še v oblakih. Ko bo zares pripravljen, bo Peter odšel na tekmo.

Tudi na Instagram portalu je prvak delil fotografijo in zapisal, da se je po dolgem času danes spustil po skakalnici, pravi, da ni bilo tako strašno kot je pričakoval, nedvomno pa je bilo zahtevno, a kljub temu zabavno.

FOTO: Instagram

S poškodbo se bori tudi Tilen Bartol, za katerega je jasno, da ga še ne bo na prvih postojankah svetovnega pokala. Zaenkrat je še vedno v rehabilitaciji po operaciji kolena. Na skakalnice naj bi se vrnil decembra in si nato počasi utiral pot nazaj do elite.

Po treningu v Oberstdorfu bodo slovenski skakalci vadili na domačih tleh in se pripravljali na uvod sezone. V Kranju naj bi imeli ledeno smučino pripravljeno 5. novembra, v Planici pa na manjši Bloudkovi velikanki štiri dni pozneje. Nasploh je Bertoncelj pri slovenskih skakalcih trening bolj fokusiral na regeneracijo in agilnost. Namen je, da v novo sezono stopijo v idealni tako fizični kot mentalni formi.

 

FOTO: Skijumping

AVTOR: Nel Daugul