Peter Prevc najbolj razpložen med Slovenci

V kvalifikacijah za zadnjo tekmo novoletne turneje je bilo uspešnih pet od šestih Slovencev, najboljši pa je bil Peter Prevc na 7. mestu.


V kvalifikacijah za zadnjo tekmo novoletne turneje v Bischofshofnu je bil najboljši naš najizkušenjši, Peter Prevc. S 137 metri in 148,3 točkami je končal na 7. mestu. “Današnje skakanje je bilo kar dobro, hitro mi je uspelo najti optimalni položaj na naletu, malo je bilo še težav pri odskoku, a kljub temu so bili skoki dolgi, kar me navdihuje pred jutrišnjo tekmo.”  Med nosilci bo jutri tudi Domen Prevc, ki je s 133 metri in 134,8 točkami zasedel 20. mesto. “Glede na izvedbo skoka sem želel dodati kaj več, a sem zadovoljen, da se nam je izšlo, kot se nam je. Merjenje opreme je sestavni del vsega, tega se navadiš, to mora biti, da so tekme poštene, da nima kdo večjih prednosti v primerjavi z drugimi oz. kdo več rezerve in tekme ne bi bile več poštene.”

Lanišek med nosilci

Tudi Anže Lanišek je s 130.5 metri in 132,3 točkami končal na strani nosilcev, zasedel je 23. mesto: “Vedno je možnost boljšega skoka, rezultata, razen če zmagaš. Moram pa biti danes kar zadovoljen. Skakalnico bo potrebno še prespati. Na odskoku ne najdem ritma, malce se lovim, malo mi zmanjka, a je že kar dobro.” Timi Zajc bo odprl tekmo, pristal je pri 129 metrih, zbral je 129,4 točk na 25. mestu. “Na dolgi mizi se lahko zelo hitro začakaš oz. prehitro začneš z odskokom. Res moraš zadeti točnost, ker če zadaneš rob mize, imaš tu zelo veliko prednost.”

Na tekmi bomo videli še Ceneta Prevca, ki je s 125 metri in 123,1 točkami končal na 38. mestu: “Danes sem se v prvem skoku povsem lovil. Do kvalifikacijskega sem se sestavil, so pa še rezerve, ki jih, upam, da jutri realiziram oz. s to mislijo nadaljujem turnejo.”

Najboljši domačin Kraft

Kvalifikacije je sicer dobil domačin Stefan Kraft s 134.5 metri in 150,8 točkami. Žal je brez uvrstitve na tekmo na 51. mestu ostal Anže Semenič, ki je v ekipi zamenjal Roka Justina. V prvi seriji imajo naši naslednje nasprotnike: Peter Prevc domačina Markusa Schiffnerja, Domen Prevc Japonca Keičija Sata, Lanišek Švicarja Kiliana Peierja, Zajc Poljaka Piotra Zylo in Cene Prevc prav tako Poljaka, vodilnega na turneji, Dawida Kubackega.

Na treningu naj daljava Petra Prevca

Na uradnem treningu pred kvalifikacijami je bil od naših v prvi seriji najboljši Peter s 125 metri in 10. oceno, Domen je s 124 metri imel 19. oceno, Michael Hayböck pa je bil najboljši med vsemi s 135 metri. V drugi seriji je Peter s 140 metri postavil daljavo serije, po točkah pa je bil s 138.5 metri boljši Stefan Kraft. Zajc je s 132.5 metri imel 20. oceno serije, Domen pa s 131 metri 23. oceno.

Finalna tekma novoletne turneje bo na sporedu jutri ob 17.30 uri.