Peter in Mina: Ob rojstvu otroka ni vse tako črno belo

Peter Prevc in njegova izbranka Mina Lavtižar se v medijih skupaj ne pojavljata pogosto in po svoje preudarno zasebno življenje držita v ozkem krogu. Tokrat pa sta mama in oče malega Ludvika naredila izjemo.


Na dogodku zavarovalnice Triglav in Ginekološke klinike UKC Ljubljana, na katerem so naznanili izid novega Vodnika za Bodoče starše Mami! Oči! je o starševstvu spregovorila tudi mlada mamica Mina Lavtižar. Starševstva se je mladi par razveselil lansko poletje.

V pogovoru je veliko udeležencev objasnilo, da porod ni zgolj srečna in evforična izkušnja. Lavtižarjeva je tako povedala, da sicer ni imela strahov in se je v otroka nemudoma zaljubila, toda bila je malce presenečena nad svojimi čustvi: “Presenetila sem se le, ker sem mislila, da se bom takoj, ko bom dobila otroka v roke, zjokala od sreče, pa se nisem.”

Dr. Nataša Tul Mandić je pojasnila, da je obdobje po porodu za marsikatero mamico lahko napolnjeno s čustveno krizo, brezvoljnostjo in tesnobo: “Poporodna otožnost je normalna, dogaja se zaradi fizioloških sprememb in dodatnih obremenitev, ki se nenadoma pojavijo, zato je lažje, če so mamice na to pripravljene.”

Svoj preprost nasvet pa je dodal tudi Peter Prevc: “Čeprav sem v vlogi očka šele nekaj mesecev in mladim staršem ne morem še kaj veliko svetovati, mislim, da se je predvsem treba prepustiti dogodkom in v njih uživati.”