Petarda Kraljev za pobeg iz dna

Neuspehi Los Angeles Kings so se letos vrstili tekmo za tekmo z redkimi pozitivnimi prebliski. V noči iz sobote na nedeljo, pa so Kralji svoje frustracije znesli nad lanskimi finalisti, Vegas Golden Nights.


Gostovanje Vegasa v Staples centru za Los Angeles, vsaj na papirju, ni bila lahka naloga. Ne le, da so Vitezi lani uspeli priti vse do finala in, da tudi letos igrajo bolje kot Kralji, Kalifornijci so bili tudi v seriji treh porazov na zadnjih štirih tekmah. Takoj po prvem sodniškem metu pa se je pokazalo, da je hokej nepredvidljiv šport in, da statistični podatki na ledu ne pomenijo prav dosti.

Gostje so sicer povedli preko Oscarja Lindberga, vendar je še v prvi tretjini izenačil Nikita Šerbak, s svojim prvim golom za Los Angeles. V drugi in tretji tretjini pa smo spremljali simultanko, saj so v Kralji zabili še štiri gole in s petardo, 5-1 gladko odpravili hokejiste iz Las Vegasa. Zadetek so dosegli še Matt Luff, Jeff Carter, Derek Forbot in Nate Thonpson.

Edini slovenski adut, Anže Kopitar se tokrat med strelce ni vpisal, zabeležil je en strel na gol. Je pa bil po tekmi izredno zadovoljen Drew Doughty, ki je pred tekmo govoril o frustracijah, ki mu jih serija porazov prinaša. “To je najbrž ena naših najbolj dominantnih zmag v ligi, za nameček pa smo celo igrali dobro proti Vegasu, celo zelo dobro proti zelo dobri ekipi,” se je veselil Kanadčan pri Los Angelesu.

Uspeh je Doughtyja tudi navdal z novim optimizmom: “Ko gre ekipi tako dobro, veš, da bodo sledile nove zmage. Upam, da smo danes sami sebi pokazali, da še nismo za v staro šaro, in da bomo slavili še več zmag, saj jih krvavo potrebujemo”.
Zmaga je za Kralje zlata vredna, saj so se z njo prvič po dolgem času otresli zadnjega mesta zahodne konference. Tam je sedaj Chicago. Še vedno pa imajo Kralji najslabši točkovni izkupiček (zbrali so jih zgolj 23) in največje število porazov v ligi.

Ali bo ta zmaga pomenila zasuk v rezultatski uspešnosti Anžeta Kopitarja in soigralcev bo znano na prihajajočih obračunih. Sedaj jih čakajo štiri gostovanja. Najprej bodo v torek gostovali v Detroitu pri tamkajšnjih Rdečih Krilih.

Avtor: Timotej Prosenc