Peta zmaga Althausove, Križnarjeva na repu deseterice

Na tretji tekmi svetovnega pokala v tej sezoni so se smučarke skakalke merile na veliki napravi v Lillehammerju, kjer je bila najboljša Nemka Katharina Althaus. Najvišje od Slovenk je bila danes Nika Križnar na devetem mestu.


Po tem ko je v petek na mali napravi slavila Juliana Seyfrat, je za drugo nemško zmago v tej zimi danes poskrbela še Katharina Althaus. Visoka pričakovanja na poslednji tekmi v Lillehammerju so imele tudi Slovenke, saj je Ema Klinec v soboto poskrbela za prve stopničke slovenskih zimskih športnikov v tej sezoni. Odlična popotnica pred nedeljsko tekmo je bila nato še kvalifikacijska serija, kjer je bila Klinčeva najboljša, v poskusni seriji pred tekmo pa je zaostala le za Althausovo.

Na današnji tekmi pa se Klinčevi zadnji skok ni izšel. Kljub solidnem 9. mestu po prvi seriji, je na koncu pristala na nevoščljivem šestnajstem. Najboljša Slovenka je bila tokrat Nika križnar, ki je v drugi seriji pridobila pet mest in zasedla končno 9. mesto. Točke so osvojile še 19. Jerneja Brecl, 20. Urša Bogataj in 26. Špela Rogelj. Maja Vtič je bila 34. in prekratka za finale.

Za Althausovo, ki je do zmage prišla s tretjega mesta po prvi seriji, je to peta zmaga v karieri. Konkurenco je z izvrstnim drugim skokom (139.5 m) preskočila za kar 12 točk. Nemški uspeh je z drugim mestom dopolnila Ramona Straub, tretje mesto pa je zasedla Avstrijka Daniela Iraschko-Stolz, ki je po prvi seriji vodila. Althuasova je po današnji tekmi tudi oblekla rumeno majico vodilne v skupnem seštevku.

Avtor: Nel Daugul