Peta zaporedna zmaga Lundbyjeve, Križnarjeva dvanajsta

Norvežanka Maren Lundby je prepričljivo zmagala tudi na drugi tekmi svetovnega pokala v avstrijskem Hinzebachu, zadnjem prizorišču pred tremi tekmami najvišje ravni na Ljubnem. Olimpijska prvakinja je z 19. zmago v karieri še povečala prednost v skupni razvrstitvi pokala. Najboljša Slovenka je bila Nika Križnar na 12. mestu.


Na 13. posamični tekmi letošnje sezone se je prvič zgodilo, da so vse Slovenke, ki so nastopile v kvalifikacijah prišle na tekmo in tudi osvojile točke. Naša skakalka zime Nika Križnar je v finalu popravila slabši rezultat in s skokom 84 metrov nekaj pridobila in se uvrstila na končno 12. mesto. Za njo so se od 17. do 19. mesta na kupu razvrstile še tri Slovenke. Urša Bogataj je bila 17., Špela rogelj 18., Maja Vtič pa 19. V zadnji deseterici sta bili še Jerneja Brecelj (25.) in pa kot zadnja v finalu Katra Komar.

V ospredju je Lundbyjeva slavila še peto zaporedno zmago, drugo mesto je zasedla Japonka Sara Takanashi (242,2), tretja pa je bila Nemka Katharina Althaus (238,5). Vse tri tekmovalke so tudi na najvišjih mestih v skupni razvrstitvi.

Naslednji konec tedna se bo karavana svetovnega pokala preselila v Slovenijo, kjer bodo na Ljubnem ob Savinji kar tri tekme; v petek in nedeljo posamični, v soboto pa tekmovanje ekip.

Avtor: Nel Daugul