Pester januar za Ilko Štuhec

Januar bo za smučarke v hitrih disciplinah poln tekem v svetovnem pokalu, vse skupaj pa se bo začelo v avstrijskem Zauchenseeju drugi januarski konec tedna. Po odpadlih tekmah v Val d’Iseru je premor daljši od pričakovanega, slovenska smučarka Ilka Štuhec pa to izkorišča za dodaten trening.


“V Val d’Iseru je bila Ilka spet na pravi poti, pokazala je dobro predstavo na prvem treningu, kar je bilo obetavno,” se dogajanja v Franciji spominja trener Stefan Abplanalp. V ekipi so se odločili skrajšati odmor v Sloveniji in se hitreje od načrtovanega odpraviti na snežni trening. Od 28. decembra so trenirali Švici, v smučarskem središču Hasliberg.

Trening z Italijankami

Po novem letu je sledil odhod v Italijo, v San Pellegrino, kjer je Štuhčeva trenirala z italijansko reprezentanco. “Skušali bomo najti še nekaj prilagoditev. Seveda Ilki pomaga vsak dodaten prevožen kilometer na snegu, zato je pomembno, da imamo čim boljše pogoje,” komentar o pripravah zaključuje švicarski strokovnjak.

Po dveh manjših pripravljalnih taborih sledi selitev v Avstrijo, saj bo v Zauchenseeju 11. januarja na sporedu smukaška preizkušnja, dan za tem pa še prva alpska kombinacija sezone (načrtovana v Val d’Iseru je odpadla zaradi vremenskih razmer).

Čas za napad

“V Zauchenseeju bomo še vedno v obdobju, ko iščemo tisto pravo tekmovalno smučanje, napadanje. Če bodo pogoji dobri tudi v Avstriji, je Ilka pripravljena pokazati dobro predstavo že tam,” začetek januarskega tekmovalnega cikla napoveduje Abplanalp.