Parisu zlato, Čaterju za las ušla uvrstitev med 10 najboljših

Na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju, v Aareju je danes potekal drugi tekmovalni dan. Italijan Dominik Paris je odlično sezono kronal z naslovom svetovnega prvaka v superveleslalomu, kar je nasploh njegova prva zlata medalja na največjih tekmovanjih. Edini Slovenec, ki je prišel do cilja je bil Martin Čater. Zasedel je 13. mesto.


Italijan Dominik Paris, zmagovalec tekme v Bormiu in Kitzbühlu, se je v Aareju s štarta pognal s štartno številko tri. Tehnično izjemno zahtevne in selektivne proge ni odpeljal brezhibno, vendar ga kljub napaki v spodnjem delu do konca ni prehitel nihče. Še najbolj sta se mu uspela približati Francoz Johan Clarey in Avstrijec Vincent Kriechmayr, ki sta si z zaostankom 0,09 sekunde razdelila drugo mesto in srebrno kolajno.

Dominik Paris nadgradil srebro izpred šestih let

Za 29-letnega Parisa je bila to druga medalja na svetovnih prvenstvih. Pred šestimi leti je uspel osvojil srebrno kolajno na smuku v Schladmingu. To pa je bila tudi že druga medalja za Italijo na tem svetovnem prvenstvu, potem ko je bila njegova reprezentančna kolegica Sofia Goggia v torek v isti disciplini srebrna.

Le en Slovenec do cilja

Na štartu tekme v Aareju so bili tudi štirje Slovenci, vendar je le enemu uspelo priti do cilja. Martin Čater je bil tokrat edini Slovenec, ki se je lahko pohvalil z uvrstitvijo na svetovnem prvenstvu. Čater je dosegel 13. mesto z zaostankom 0,59 sekunde, uvrstitev v najboljšo deseterico na današnji tekmi pa je zgrešil za pičle 0,09 sekunde. Poleg Čaterja se je, kot prvi izmed Slovencev, s štartno številko 6 na progo spustil Boštjan Kline, ki je naredil napako že v zgornjem delu in odstopil. Kline je bil sicer odlično na poti. Njegov vmesni čas po prvi tretjini proge je ostal najboljši do konca tekmovanja. Enaka usoda z odstopom pa je doletela tudi preostala dva Slovenca, Klemna Kosija in Mitjo Hrobata.

Avtor: Aljoša Gregorec