Paris podaljšal borbo za smukaški globus

Najboljši alpski smučarji so se tokrat zbrali na Norveškem v Kvitjfellu, kjer so se smukači pomerili na predzadnjem smuku sezone. Zmaga je tokrat pripadla Italijanu Dominiku Parisu, ki pred zadnjim smukom tako ostaja v igri za mali smukaški globus. Danes drugouvrščeni Beat Feuz ima pred njim sicer velikih 80 točk prednosti. V nedeljo sledi še superveleslalom.


Kvitjfell bi moral že v petek gostiti prestavljen smuk iz Garmisch-Partenkirchna, a so ga tokrat prireditelji ponovno odpovedali, saj tekmovalci pred tem niso preizkusili proge. V petek so najboljši smukači tako opravili le trening za sobotno tekmo, ki jo je dobil Italijan Dominik Paris. Paris je v cilj prišel z 0,25 sekunde prednosti pred vodilnim v smukaškem seštevku, Betom Feuzom in odločitev o tem, kdo bo postal lastnik malega kristalnega smukaškega globusa, prestavil na zadnjo smukaško tekmo sezone. Na zmagovalnem odru se jima je tokrat pridružil še Avstrijec Matthias Mayer, ki je za vodilnim Italijanom zaostal za 0,37 sekunde.

Na Norveškem so se v boj za točke podali tudi štirje Slovenci. Klemen Kosi je bil z zaostankom skoraj treh sekund prepočasen za točke svetovnega pokala, Miha Hrobat je zaostal nekoliko manj, a prav tako končal zunaj najboljših 30. Boštjan Kline je pristal na 42. mestu, Tilen Debelak pa je kot zadnjih izmed Slovencev končal tekmo z odstopom.