Paris osvojil dvojček v Kvitfjellu

Kvitfjell na Norveškem je po sobotnem smuku danes gostil še šesti moški superveleslalom sezone, ki se je zaradi slabe vidljivosti zaradi sneženja začel s polurno zamudo. Dominik Paris je postal gospodar letošnjega Kvitfjella, saj je sobotno zmago v smuku nadgradil še s prvim mestom v superveleslalomom.


Na včerajšnjem smuku je slavil Dominik Paris, ki je bil tudi danes eden izmed glavnih favoritov za zmago, saj je na nedavnem svetovnem prvenstvu v Aareju na Švedskem prav v tej disciplini osvojil naslov prvaka. Italijan je prav tako kot s smukom, danes tudi s superveleslalomom opravil odlično, ter kljub napaki v srednjem delu, ob prečkanju ciljne črte za kar sekundo prevzel vodstvo. Na stopničkah se mu je tokrat pridružil še domačin Kjetil Jandrud, ki je osvojil drugo mesto, na tretjem mestu pa se je tokrat znašel Beat Feuz.

Slovenci tokrat le do točk

Boštjan Kline, ki je tu pred dvema letoma slavil edino zmago v svetovnem pokalu, je tudi tokrat nastopil solidno, ter osvojil končno 16. mesto. Med dobitnike točk se je s 23. mestom uvrstil tudi Miha Hrobat. Brez uvrstitve med najboljših 30 je ostal Klemen Kosi. Zadnji izmed Slovencev je nastopil Tilen Debelak, ki je prav tako ostal brez točk na Norveškem.